algo de nubes
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 8.69°
18°

Els veïns es mobilitzen contra el perill de circular a la via principal

Col·loquen pancartes reivindicatives a les façanes dels edificis

Cansats d'esperar una solució definitiva als problemes de trànsit, manca de seguretat i contaminació atmosfèrica i acústica de la carretera principal C-715 Palma-Cala Rajada que travessa el casc urbà de Capdepera, els veïns afectats han passat a l'acció. «Hem acabat la paciència i ja és hora de mobilitzar-nos perquè Govern i Ajuntament ens escoltin», va manifestar a Diari de Balears un dels veïns que mengen, dormen i respiren a la polèmica via.

Els veïns de la carretera C-715 han col·locat més d'una vintena de pancartes reivindicatives a les façanes del seus habitatges. Tant és així que cap conductor, ni ciclista ni vianant resta indiferent davant el missatge que llancen les pancartes: «Menys trànsit, més poble; creuar, perill de mort; respiram contaminació» i fins i tot, «això és un merder», són algunes de les frases que es poden llegir.

Els afectats demanen a l'Ajuntament de Capdepera que aquest assumeixi les competències en matèria de trànsit de la carretera, amb la finalitat que «l'administració local pugui regular la circulació en funció de les necessitats dels veïns que hi viuen i no dels que hi circulen, fins i tot amb vehicles pesants», explicà un dels residents a la localitat. En aquest sentit, els escrits de les pancartes també carreguen contra el batle de Capdepera, Joan Pascual: «Batle, vols sentir renou?, dorm aquí»; «batle, no s'arregla perquè tu no vols», entre d'altres.

El retard en l'execució de les obres de la variant també és motiu de descontent entre el veïnatge. No obstant això, els afectats no veuen en l'obertura al trànsit de la nova variant una solució definitiva al seu problema perquè «molts vehicles seguiran passant per aquesta carretera». Segons el col·lectiu, «tot passa per una regulació i limitació de la velocitat i del trànsit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.