algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

Arriba el portavions de la Royal Navy «Illustrious»

El vaixell de guerra britànic fou el primer en arribar a Afganistan en començar la guerra

«Nosaltres fórem els primers en arribar a Afganistan. Just quan es varen produir els atemptats de l'onze de setembre als Estats Units nosaltres ens dirigíem a la zona d'Orient Mitjà per fer"hi una estada de tres mesos per tal de desenvolupar unes maniobres estratègiques amb els esquadrons d'aeronaus que duim al portavions i que tenien com a finalitat protegir el que nosaltres anomenam la No Flight Zone per als avions iraquians», això és, «la zona d'exclusió aèria per on es vigila si hi volen els avions d'Iraq ja que no els hi està permès sobrevolar"la». Qui així s'expressa és el capità Alan Massey, cap del portavions britànic HMS Illustrous "una de les dues naus de la clase Invincible amb que compta la Royal Navy" i que va arribar ahir al matí al port de Palma per fer una escala tècnica abans de dirigir"se a la seva base anglesa de Portsmouth.

«L'Illustrious és un buc que normalment porta avions de caça encara que té una gran versatilitat. Per aquest motiu, en tenir coneixement dels fets d'Estats Units, vàrem rebre ordres de transformar el portaeronaus en un aparell de transport de tropes terrestres per tal que aquestes tinguessin la possibilitat, a través de Pakistan, de ser aerotransportades fins a territori afganès», explicà el capità del vaixell militar anglès. Per aquest motiu, «es va fer necessari canviar la nostra forma de treball i convertir l'Illustrious en una base d'helicòpters, és a dir, vàrem convertir un aparell d'atac en un aparell de suport logístic de transport de tropes i armament», afirmà el capità Alan Massey.

Tot això ho varen aconseguir en un temps límit de 48 hores, hi ho feren tot durant el vespre per motius de seguretat. Després s'encaminaren cap el Mar d'Aràbia per tal de desembarcar les tropes d'infanteria de marina que duien a bord, les quals aprofitaren la botiga del portaeronaus per exercitar"se abans de la seva intervenció. La missió dels marines era alliberar l'aeroport de Bahran i obrir"lo perquè pogués servir a les tropes nordamericanes per enviar"hi els seus efectius. «La nostra actuació va ser clau pee als nordamericans» manifestà Massey. «Amb això s'ha demostrat que les tasques de l'Armada naval són cada vegada més importants en una zona tan calenta com la de L'Orient Mitjà». Acabada la seva missió a l'Afganistan i ser rellevats per un altre dispositiu de l'armada estadounidenca, l'ocupació del portaeronaus ara és tornar les tropes que hi han participat a les seves bases d'Anglaterra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.