algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L'església parroquial precisa una rehabilitació urgent i integral

El Consell eclesiàtic aprova encarregar el projecte

L'església parroquial de la vila necessita una rehabilitació urgent i integral de l'estructura. La degradació del temple fa imprescindible una actuació amb una forta inversió econòmica per assegurar el seu futur. El Consell Parroquial, integrat per la pròpia parròquia, particulars i l'Ajuntament, es reuní dimecres passat per aprovar per unanimitat l'encàrrec d'un projecte per a la rehabilitació de l'edifici històric. Segons una primera estimació, es calcula que es farà necessària una inversió de més de 1.250.000 euros.

Les actuacions necessàries principals consisteixen en el canvi total de la coberta de l'edifici, el reforçament del paviment exterior que actualment provoca filtracions que fan malbé els fonaments, i la restauració de les façanes i dels dos portals exteriors. La principal preocupació dels membres del Consell Parroquial és aconseguir ara finançament per a aquest projecte de rehabilitació. La parròquia calcula que amb els seus ingressos pot aportar uns 265.000 euros amb un finançament a 10 anys. Així mateix, es considera que es podrien aconseguir subvencions de Patrimoni per un valor de 650.000 euros finançats en 5 anys.

La preocupació ve donada així per trobar les vies per aconseguir els 335.000 euros que s'estima que faltaran per dur endavant aquest projecte. Des de fa temps, l'Ajuntament de Santa Margalida i altres entitats socials i culturals del municipi organitzen actes i celebracions per tal d'aconseguir aportacions i donacions suficients amb l'objectiu de portar a terme aquesta rehabilitació d'un edifici emblemàtic. Amb motiu de la Fira del pròxim cap de setmana, se celebrarà un concert de Maria del Mar Bonet, on una part de la recaptació es destinarà a aquest motiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.