cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Treballadors d'Ibsalut es fermen al centre exigint un sol model laboral

Fuster promet accelerar l'equiparació salarial i la setmana de 35 hores

Diversos membres dels sindicats CCOO i CSIF romanen tancats des d'ahir a les dependències del Serbasa (l'antic Insalud) i a la Conselleria d'Interior en protesta per la divergència actual en els salaris i els règims laborals del personal sanitari a la Comunitat Autònoma. I no sortiran del seu tancament fins que el gerent del departament autonòmic no els confirmi per escrit les promeses fetes.

La setmana laboral de 35 hores és una de les exigències llançades pel sindicat, que demana especialment la plena equiparació del personal d'empreses (Gesma), fundacions (Son Llàtzer, Manacor) i treballadors estatutaris (Insalud) i funcionarials (Serbasa), subdividits alhora en diferents categories contractuals. Les diferències salarials i laborals entre Son Llàtzer i els hospitals de Gesma són massa grans com perquè el Govern no acceleri l'equiparació plena, sostenen els sindicats, que recorden a més el compromís del Govern per tal de modificar el règim jurídic dels actuals ressorts.

Pel portaveu de CCOO, Manel García, «manca diàleg amb l'Administració, que no entén com és possible que els seus li exigeixin el compliment del seu programa: no hi pot haver discriminació salarial». Per Pere Munguia (CSIF), «el Serbasa no ha sabut negociar l'augment salarial amb la resta de funcionaris; el personal sanitari no ha pogut dialogar: allò que demanam es equiparar-nos a la resta del funcionariat de la CAIB».

El director del Servei, Juli Fuster, recordà que els sindicats són convocats a una reunió la setmana vinent per debatre, entre altres temes, la renovació progressiva necessària per assolir una setmana de 35 hores laborals, que l'equiparació s'ha d'accelerar sobre la previsió, i no tancà cap porta perquè aquesta equalització tingui aplicació retroactiva amb data 1 de gener del 2002.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.