algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Banca March augura per a octubre un repunt positiu de l'economia

L'entitat va presentar ahir els seus resultats de l'exercici 2001

El conseller delegat de Banca March a les Balears, Francesc Verdú, va afirmar ahir, durant la presentació dels resultats de 2001 de l'entitat, que veu posible enguany «un repunt positiu de l'economia a partir del mes d'octubre», tota vegada que els atemptats de l'11 de setembre han agreujat un cicle econòmic que ja estava esgotat. La Banca March preveu que les dades econòmiques del segon semestre de 2002 prendran un «caire més positiu» després d'un primer semestre, que s'ha vist molt afectat per la «incertesa econòmica» dels mercats a causa dels esdeveniments als EUA.

Amb tot, el conseller del banc mallorquí digué que 2002 «serà un any complex pel sector» bancari i que hi haurà una certa «desacceleració econòmica». L'economia balear, en aquest sentit, es veurà «afectada» perquè «economies base» com l'alemanya o la britànica, que tenen un gran pes sobre la illenca, estan mostrant «un to vital molt baix». De tota manera, Verdú digué que la seva actitud és «optimista» envers el 2002, malgrat que la situació econòmica general es troba en «un moment complicat».

Pel que fa a la temporada turística, Verdú digué que està sent «discreta» per la influència, i d'entre altres factors, de l'ecotaxa, i manifestà el desig de Banca March que s'abasti un acord ràpid en el «debat profund» que mantenen Govern i hotelers. «Si hi ha acord entre ambdues parts, això afavorirà que la imatge externa de les Balears no se vegi mediatitzada per l'excessiva presència externa de l'ecoimpost», manifestà el conseller delegat de l'entitat. Així mateix, Verdú qualificà de «dolentes» per a l'economia balear les dades de l'IPC que donen a les Illes un augment dels preus del 0'3% i una inflació interanual que s'enfila ja al 3'6%.

Així mateix, Francesc Verdú va presentar els resultats de la Banca March corresponents a l'exercici de 2001, en el seu 75 aniversari, i qualificà la situació de l'entitat de «solvent, sanejada, amb bones taxes de creixement i amb bona musculatura financera». L'entitat balear va registrar una variació de benefici respecte 2000 del 22'3%, atès que el seu marge d'explotació s'enfilà als 52 milions d'euros el 2001. El banc té ja 436 punts d'atenció al client a tot l'Estat i s'han obert oficines a Andalusia i a les Illes Canàries seguint la política de «incrementar la nostra presència a les zones costeres». Pel que fa a les magnituds de negoci, Francesc Verdú digué que aquest any el volum de negoci gestionat ja ha abastat «quasi un bilió de pessetes», un 13% més que 2000. En aquest sentit, els percentatges de morositat s'han rebaixat el 2001 al 0'81 per cent quan l'any 2000 era d'un 1'12 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.