algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

La defensa pagà el viatge de dues testimonis d'Uruguai i Argentina

Perera diu que ho féu per «millorar la comprensió del cas Formentera»

L'advocat defensor de Miquel i Maripau Segura en el cas Formentera, Rafael Perera, pagà els viatges de la notària uruguaiana María Inés Sapriza de Mercant i de l'argentina Paulina Riera de Kunte, segons reconegué ahir Sapriza davant el magistrat Antoni Monserrat i les parts personades en la causa. Com a pas previ a la declaració de Sapriza, el magistrat Monserrat rebutjà l'escrit de l'acusació en el qual es demanà la suspensió de la instrucció del cas en el TSJB i també de la compareixença de les dues testimonis.

Sapriza, que fou citada pel propi Monserrat a través d'una comissió rogatòria, declarà a Palma després de les gestions realitzades per Rafael Perera. Segons explicà al tribunal, conegué el misser de la defensa ahir mateix, malgrat que parlaren per telèfon el desembre i fa uns deu dies. «El lletrat digué que la comissió rogatòria estava trigant massa i demanà si podia venir a declarar davant el tribunal. Som aquí perquè vaig pensar que si el meu testimoni podia aclarir qualca cosa, era important venir», declarà. La testimoni uruguaiana digué que el propi Perera li costejaria les despeses, malgrat que de moment no havia cobrat res. Una pregunta de la lletrada de l'acusació, Ascensió Joaniquet, sobre si Perera li havia comentat res de l'objecte de la seva compareixença, provocà la protesta del també advocat de la defensa José Zaforteza en valorar que es posava en entredit l'honorabilitat del seu company.

Malgrat que el jutge la declarà impertinent, el propi Perera anuncià que no s'oposaria a la pregunta. Inés Sapriza digué que no coneixia les preguntes ni tampoc li havien influenciat per donar a les seves respostes un sentit determinat. Perera manifestà l'horabaixa d'ahir que «pagà els viatges per facilitar la tasca de la justícia i també la declaració d'aquests dos testimonis importants a les parts personades». Segons el misser, amb la presència davant el TSJB de les dues emigrants «s'evitaria la seva declaració a milers de quilòmetres de distància i es comprendria millor la causa que instrueix el tribunal».

Sapriza afirmà que conegué Jaume Matas en un sopar de més de 300 persones a Montevideo, l'abril del 1998 i que fou contractada per l'IBDI en dues ocasions en règim de lloguer de serveis professionals. Malgrat que en un primer moment membres de la Conselleria de Comerç pensaren en el seu fill, Juan Manuel Mercant, ell decidí que la seva mare, amb més de 30 anys de professió i docent universitària, estava millor qualificada. La notària identificà Salvador Fortuny com el seu enllaç a l'IBDI. Inés Sapriza rebutjà haver rebut cap encàrrec del Partit Popular ni tampoc del seu fill, i que ambdós tampoc no se dedicaren a fomentar la inscripció de votants en el cens. Així mateix, negà que s'intentàs fomentar el vot per al PP ni que es repartís propaganda d'aquesta formació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.