algo de nubes
  • Màx: 16.03°
  • Mín: 7.61°
16°

L'Ajuntament denuncia l'exbatle Perelló per prevaricació i falsedat

L'actual regidor d'UM afirma ser víctima d'una persecució política

L'Ajuntament de Muro denunciarà als jutjats l'exbatle i actual regidor d'UM, Jaume Perelló, per dos presumptes delictes de prevaricació i falsedat en document públic. Aquesta decisió s'ha près com a resultat dels indicis detectats a la comissió municipal que investigava les suposades irregularitats comeses en el cens abans de les eleccions municipals de 1999. Els fets suposadament punibles es remunten a pocs mesos abans dels comicis electorals. Llavors, Jaume Perelló, que aleshores ocupava la batlia, va signar una sèrie de certificats urbanístics d'antiguitat irregulars, referents a construccions ubicades en sòl rústic.

Aquests documents eren utilitzats pels propietaris de les finques per aconseguir subministrament elèctric, per obtenir llicències per ampliar les construccions o, fins i tot, per accedir a permisos per ampliar les construccions. El batle, Miquel Ramis, (CDM) manifestà que en aquests papers Perelló feia constar que no existien expedients d'infracció oberts per a aquella construcció, mentre que l'aparellador municipal sí que en tenia d'oberts. A més, en alguns casos, es descrivia l'existència d'un habitatge antic quan aquest era en realitat modern o bé tan sols hi havia instal·lacions agrícoles. De fet, l'Ajuntament disposa dels informes de l'arquitecte municipal que contradiuen allò que exposava Perelló.

Cap dels documents porta la firma d'un funcionari, com ara el secretari o l'arquitecte municipal. El batle Ramis ha explicat que fins al moment s'han detectat set documents d'aquest tipus, si bé no es descarta que n'hi hagi més. Ramis sospita que aquests certificats varen ser redactats com a favors personals a canvi de vots a les eleccions. Les suposades irregularitats no s'acaben aquí i també afectarien l'empadronament fraudulent de persones amb finalitat electoral. Tota la documentació recopilada i degudament ordenada serà enviada entre avui i demà al jutjat d'instrucció d'Inca per tal que obri les diligències que cregui més oportunes.

El regidor i exbatle, Jaume Perelló, assegura ser «víctima d'una campanya política de persecució personal. Es veu que som la peça a caçar abans de les eleccions». De tota manera, Perelló va explicar que no havia vist l'escrit de denúncia que el secretari havia d'enviar al jutjat i que no es volia pronunciar amb profunditat fins haver-lo llegit. El regidor d'UM afirma estar ben tranquil i considera que els certificats que signà són del tot correctes i manté que el batle podia fer aquests documents. Malgrat tot, diu que s'haurà de revisar cas per cas per determinar si hi hagué alguna irregularitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.