algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Medi Ambient crearà un pla per controlar les aigües de l'Albufera

El dragat de canals serà una altra prioritat en la gestió d'enguany

El Parc Natural de l'Albufera no disposa, en aquests moments, de cap tipus de pla específic que determini la gestió de l'aigua. Per aquest motiu, la Conselleria de Medi Ambient s'ha marcat la necessitat d'envestir enguany un pla especial de gestió hídrica en aquesta zona natural. Aquesta és una de les prioritats emmarcades en la gestió per enguany. Aquest pla haurà de determinar al llarg de l'any la capacitat de cabal que pot retenir l'Albufera per beneficiar la vegetació i els animals. A més, marcarà unes pautes d'actuació a seguir precisament per mantenir una òptima qualitat de l'aigua.

El director del Parc, Juan Salvador, explica que aquest era un dels grans temes pendents que arrossegaven des de feia anys en la gestió del parc. Salvador comenta que fins al moment es du a terme una gestió conservadora de l'aigua sobretot en moments de sequera. Això no sempre és positiu per a l'hàbitat del parc. A més, a l'hora d'obrir les comportes cap a la mar no es té cap criteri tècnic més que el costum del que s'ha fet durant anys.

Per dur a terme i aplicar aquest pla, la Conselleria de Medi Ambient demanarà la participació dels pagesos de la zona, de l'Ajuntament i dels geòlegs. D'altra banda, la direcció del Parc pretén envestir un important pla de dragatge dels canals, que es troben molt deteriorats. L'acumulació de sediments ha provocat una disminució de la profunditat que afavoreix un creixement desmesurat del canyet. En principi es donarà prioritat a la neteja del canal del Sol i s'Aigua Bona. La tasca resultarà ben cara, ja que per fer-la s'ha de contractar una empresa especialitzada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.