muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Carlos Delgado demana dos anys de presó per a De Lacy per presumptes calúmnies

També li reclama una multa de 22.237 euros

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Calvià, Carlos Delgado, reclama una condemna de dos anys de presó per al conseller d'Ordenació del Territori del Consell Insular de Mallorca, al qual acusa de cometre un delicte continuat de calúmnies i injúries amb publicitat. A més de la pena de presó, també li reclama una multa de 22.237 euros, a raó de 60 euros diaris durant 14 mesos.

Rafael de Lacy haurà de seure al banc dels acusats per defensar-se d'aquesta querella. La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 10 de Palma va decidir l'obertura de judici oral en considerar que la declaració realitzada per De Lacy, en la qual va acusar Delgado de voler enganyar la seva família en una suposada venda del castell de Bendinat, podria ser constitutiu d'un delicte d'injúries i calúmnies. Els fets que seran objecte d'un judici es van produir el dia 5 de novembre de l'any 2000.

Rafael de Lacy va realitzar unes declaracions a un diari local, en què assegurava que Delgado l'havia visitat al seu despatx per oferir-li participar en la venda del castell de Bendinat, enganyant la seva pròpia família. Segons va declarar De Lacy, el polític del PP a Calvià li va proposar textualment: «Si aconsegueixes algun client, el podem vendre per 4.000 milions i repartir-nos la comissió entre tots dos».

El conseller va insistir que Delgado li oferí participar en aquesta operació sense que la seva família n'estàs al corrent, malgrat que el castell estava en venda per 3.500 milions de pessetes. De Lacy manté que li indicà que ell no tenia clients amb el poder adquisitiu per poder comprar aquesta propietat. Carlos Delgado va negar no només aquesta proposta, sinó també que es produís aquesta conversa amb el conseller.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.