algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Els pagesos llancen un ultimàtum al Govern pel retard de les ajudes

A l'assemblea d'Asaja amenaçaren de convocar una tractorada

L'ambient de crispació que viuen els pagesos de Mallorca per «l'actitud partidista i discriminatòria del Govern», fou el desencadenant d'un ultimàtum llançat ahir a l'administració autonòmica perquè faci efectiu el pagament de totes les ajudes pendents de cobrament, algunes de les quals daten de l'any 2000, i que s'estima que ascendeixen a centenars de milions de pessetes.

Els pagesos amenacen de protagonitzar una segona tractorada si, en el període d'un mes, el Govern no ha respost les seves reivindicacions. Aquest ultimàtum fou llançat per més de 400 agricultors i ramaders que assistiren despús-ahir vespre a l'assemblea del sindicat agrari Asaja Balears, celebrada en el restaurant Es Cruce de Vilafranca.

Tant és així que els pagesos donen al Govern fins al proper mes de maig perquè atengui les seves peticions. «Si durant la segona festa del món rural, que celebrarem el mes de maig, la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient ens continua marginant, ja tenim més d'un centenar de tractors disposats a marxar cap al Consolat de la Mar», afirmà ahir el secretari general d'Asaja Balears, Gabriel Company.

L'ambient de crispació va anar ahir in crescendo quan es carregà contra el parc natural de Llevant, al qual Asaja, ara i després de no rebre contestació a les seves al·legacions, ha interposat contenciós-administratiu. Els pagesos varen retreure que Medi Ambient elabora una legislació «d'esquena a la pagesia, quan aquest és el sector més fràgil», va explicar Company.

Suport  

Els agricultors reunits en assemblea reberen el suport del president d'Asaja nacional, Pedro Barato; del president a Balears, Tomàs Cortés; de la presidenta de l'Associació de Dones i Famílies a l'Àmbit Rural, Lola Merino, i de Gabriel Company. Tots ells coincidiren a donar suport a les accions reivindicatives en cas que «s'exhaureixin totes les vies de diàleg amb el Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.