algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'atur a l'hoteleria va caure un 10'4 per cent durant el mes de febrer

El descens deixa la xifra de desocupats al sector prop de la del 2001

La taxa d'atur al subsector de l'hoteleria va caure un 10'39 per cent durant el passat mes de febrer. Aquesta dada, facilitada pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB, organisme que ha agafat el testimoni de l'Inem a les Balears), revela que el nombre d'aturats al subsector hoteler s'ha reduït 1.324 persones en tan sols 28 dies. És a dir, que cada dia més de 47 persones que estaven registrades com a demandants de feina a les oficines del SOIB eren contractades per una empresa del sector.

Així les coses, la reducció del nombre d'aturats al subsector hoteler és el doble d'intensa que la del total de subsectors i sectors de l'economia balear. De fet, la caiguda d'un 10'39 per cent supera de llarg la davallada mitjana que es va registrar a les Balears, d'un 5'25 per cent. Una explicació a aquest fet pot ser que en aproximar-se la temporada turística i la Setmana Santa, el sector ha començat a demanar mà d'obra.

En relació a l'any 2001, a pesar de la reducció del mes passat, l'hoteleria el febrer registra 253 aturats més que fa dotze mesos. Aquesta xifra equival a un increment del 2'17 per cent. En aquest cas, però, l'increment no es pot tenir en compte sense tenir present que la població activa de les Balears, a causa de l'arribada d'immigrants, s'ha incrementat amb un percentatge semblant. Per tant, el fet que hi hagi 253 aturats més al sector de l'hoteleria es pot atribuir, en part, a l'augment de la població que està en edat i condicions de fer feina.

Paradoxalment, la Federació Hotelera de Mallorca ha estat anunciant una temporada turística dolenta a causa de la caiguda de les reserves en els mercats emissors, sobretot al Regne Unit i a Alemanya. Els empresaris no varen preveure un gran augment de l'atur al sector, però sí que la temporada turística es podria escurçar fins a un 20 per cent. De moment, al mes de febrer encara no es veuen grans variacions respecte de l'inici de la temporada turística de l'any passat.

L'augment de l'atur interanual  
L'augment de l'atur durant els darrers 12 mesos a les Balears no és atribuïble al sector hoteler. L'increment percentual de l'atur en 12 mesos és d'un 8'03%, mentre que al sector hoteler és del 2'17%. Això topa amb la teoria que la desacceleració es degui a l'11-S i a les seves repercussions en el sector turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.