algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Unes 350 persones es manifestaren a favor dels llocs de feina a Majorica

La mobilització evidencià el clima de divisió entre sindicats i comitès de l'empresa

40240
Hi ha indignació a Manacor.

Devers 350 persones tornaren a sortir al carrer ahir horabaixa, per segon cop en tres mesos, amb la intenció d'exigir als accionistes de Majorica, al Banc de Santander Central Hispano (SCH) i al Govern que compleixin els seus compromisos i el preacord social aconseguit a mitjan gener. La manifestació, que partí des de la fàbrica fins al centre de la ciutat, evidencià el clima de divisió dels sindicats i comitès que s'ha fet palès des del principi de la crisi financera de la marca de perles. Tant és així que l'acte no comptà amb la presència dels treballadors ni del comitè de joies, representats majoritàriament per UGT.

La manifestació d'ahir fou la segona reacció a la presentació de la suspensió de pagaments presentada per Majorica dimarts passat davant els jutjats de Manacor, després de la primera protesta de despús-ahir vespre, en què els empleats de fàbrica i botiga es tancaren tota la nit a la factoria.

Un cop prengueren la plaça de sa Bassa, els manifestants carregaren contra els accionistes de Majorica i el SCH, que titllaren de «gàngsters» i de «màxims enemics». Així mateix, Rafel Borràs, en representació del sindicat de CCOO, va exigir als accionistes que «demà aixequin la suspensió de pagaments, la qual fou presentada amb «traïdoria». Els treballadors també criticaren la «passivitat» del Govern i digueren del vicepresident Sampol que era un «cabró, no vénguis per Manacor».

La manifestació d'ahir no comptà amb la presència de cap membre de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor, però sí del director general de Consum, Miquel Rosselló; la diputada socialista Mercè Amer i Catalina Sureda, del PP. Per avui a les 12.00 hores està prevista una manifestació cap a Palma amb la partida de 5 autocars.

Solidaritat
El conseller de Treball, Eberhard Grosske, adreçà ahir una carta als comitès d'empresa de Majorica per tal d'expressar la seva solidaritat envers totes les mobilitzacions dels treballadors per exigir els llocs de feina. «En els moments d'inquietud que han seguit la suspensió vull reiterar-vos el compromís del Govern per la continuïtat de l'empresa», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.