muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Les reserves de Thomas Cook per a l'estiu, un 20 per cent inferiors al 2001

El grup turístic reduirà capacitat en hotels i places d'avió cap a les Illes Balears

El nivell de reserves per a aquest estiu amb destinació a les Balears contractades amb els touroperadors del consorci Thomas Cook (segon grup turístic europeu) es troba entre un 10 i un 20% per sota de les registrades el 2001, segons va dir ahir el seu president, Stefan Pichler. El grup turístic afirma que a curt termini, l'única via per reactivar les reserves passa per reduir preus als hotels. «L'aplicació de l'ecotaxa per maig o el retard fins a novembre no serà determinant en l'evolució de la temporada d'estiu a les Balears», va considerar.

Pichler anuncià que després d'haver reduït un 17 per cent la capacitat hotelera en la temporada d'hivern, esperaran a veure l'evolució de la contractació de reserves fins a Setmana Santa per decidir «com s'ajusta la capacitat als hotels i les places d'avió a la realitat de la demanda». En tot cas, el president del grup turístic alemany va donar per segur que les vendes seran inferiors a les de la temporada passada i que s'hauran de reduir quotes tant en hotels com en avions.

Pichler demana «flexibilitat» als hotelers de les Illes en els seus preus com a fórmula «per recuperar turistes» i va recordar que Thomas Cook ja regala 100 euros per nin com a manera de promocionar les destinacions espanyoles. El president de Thomas Cook va considerar la baixada dels preus als hotels com a única solució per «recuperar la temporada». «Nosaltres coincidim amb el Govern en la necessitat de preservar el medi ambient, però no en el mitjà perquè és injust. De tota manera, l'aplicació o no de l'impost és una decisió que han de prendre les autoritats de les Balears i no han d'utilitzar-la per recuperar les vendes».

Tot i això, assegurà que és «una distorsió» i li preocupa que per la seva implantació viatgin menys turistes a Balears «dels que podrien» fer-ho. «No vull jutjar els processos que es generen dins d'un país, però hauria d'existir un diàleg amb les administracions perquè el turisme es pugui integrar de manera raonable en el desenvolupament d'una regió en concret», afegí. En aquest sentit, ressaltà que «no és bo el debat sobre si la implantació (de l'ecoimpost) s'ajorna al novembre, ja que allò que ha de fer el Govern és prendre la decisió definitiva d'implantar-lo o no». Pichler va advertir que en un context de creixent competència entre països i entre les zones turístiques espanyoles, «l'impost turístic generarà una desviació de clients que pot beneficiar destinacions emergents de la Mediterrània oriental», com Turquia, Bulgària, Croàcia o Egipte.

Guanys  
Thomas Cook va obtenir guanys abans d'imposts i amortitzacions del fons de comerç (EBTA) de 155'2 milions d'euros. Això equival a un augment del 44'5%, una vegada tinguts en compte els beneficis excepcionals (venda d'accions obtingudes a curt termini de Thomson Travel i venda d'avions) i havent calculat i extret la part de Thomas Cook-Regne Unit de l'exercici 2000/2001. Thomas Cook-Regne Unit va ser adquirit pel grup alemany l'abril del 2001 i s'ha consolidat en només set mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.