algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Una banda atraca adolescents a la sortida dels instituts de Palma

El PSM reclama més seguretat policíaca i educadors de carrer

Anar a escola és per a molts de joves un suplici. Però d'un temps ençà per a molts dels escolars de les barriades de la plaça de Toros, l'Olivera, Bons Aires i Arxiducs, és també un acte de valentia. La culpa la té una banda de joves que ataquen els adolescents a les sortides dels centres escolars amb la finalitat de prendre'ls els pocs doblers que duen, un atracament que moltes de vegades acaba a cops i amb batusses en què les víctimes sempre són les mateixes: els escolars.

Les direccions dels centres d'aquesta zona de Palma han denunciat les agressions que pateixen els seus alumnes, com també ho han fet els pares i els mateixos alumnes. La Policia local té coneixement d'aquestes agressions, però en molt pocs casos poden fer res. Segons explicaren fonts del grup municipal del PSM a l'Ajuntament de Palma «el problema és que les agressions coincideixen amb el canvi de torn i en molts de casos amb les sortides dels centres escolars, amb la qual cosa gairebé no hi ha agents que puguin encarregar-se de la vigilància».

Els agressors són bandes organitzades que esperen les hores de sortida dels centres escolars per abordar les seves víctimes. Van canviant de barriada cada dos mesos, quan la problemàtica s'estén i s'inicia la vigilància en els centres, per això són difícils de detectar i desarticular. La gran majoria dels seus membres són menors d'edat, però més grans que els adolescents als quals ataquen.

Amb motiu d'aquesta problemàtica el grup municipal del PSM demanarà que es revisi l'actual política d'educadors de carrer que es manté a l'Ajuntament de Palma. «No és normal que per a una àrea tan extensa tan sols hi hagi dues persones encarregades de fer la tasca d'educadors de carrer. Aquesta problemàtica també es dóna en altres barriades de Palma. Nosaltres creim que s'han de posar messions fortes a favor d'aquest col·lectiu».

Així mateix, els nacionalistes també varen destacar que els serveis socials d'aquestes barriades estan sent desbordats per mor del gran nombre d'immigrants als quals s'ha d'atendre. La principal problemàtica d'aquest col·lectiu és la manca d'habitatges de lloguer que puguin pagar. «Els serveis socials no els poden derivar de cap als programes de recerca d'habitatges de l'Ajuntament de Palma, perquè aquests programes centren el seu àmbit d'actuació en el centre de la ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.