nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Ofereixen al Consell crear un museu i una fundació a la casa de Joan March

La propietat de l'immoble cediria una col·lecció inèdita d'objectes del financer

La família Monjo March, propietària de l'antiga casa que Joan March Ordines tenia a Santa Margalida, ha fet una oferta formal al Consell per transformar l'immoble en un museu i fundació dedicat a la figura del conegut financer. Aquest oferiment se suma al que ja s'ha fet als hereus de March i a l'entitat financera Sa Nostra, i dels quals encara no s'ha rebut resposta. A més, coincideix amb el centenari de la construcció de l'enorme edifici, que va passar a la propietat de Joan March en forma de regal de noces del seu pare. La casa es va edificar damunt el solar que ocupaven tres habitatges més antics, vora la plaça de la vila.

A la carta enviada al Consell, el portaveu de la propietat, Miquel Monjo, explica que la casa reuneix totes les condicions idònies per ser la seu d'aquesta fundació. L'oferta realitzada inclou una extensa col·lecció d'objectes pertanyents a Joan March i podrien ser cedits de manera temporal al Consell si, donat el cas, es volgués muntar una exposició a Palma. Aquest llistat inclou des del mobiliari primitiu de la primera Banca Joan March Ordinas de 1905 fins als famosos llibres de comptabilitat manuscrits per Joan March.

També s'hi inclouen els mobles de la casa, la majoria dels quals es conserven tal com es col·locaren en un primer moment. Destaquen també les accions originals de les principals empreses en les quals va intervenir March o exemplars de diaris de la seva propietat. Els propietaris han expressat la seva intenció de cedir l'ús de l'edifici a la fundació que es crearia, per un termini llarg de temps.

La futura fundació portaria el nom de Can Verga pel qual els propietaris de la casa ja s'han interessat per registrar-lo. A canvi de la cessió les entitats que s'integrassin a la fundació haurien de responsabilitzar-se de garantir els recursos per condicionar la casa com a museu. A més, després s'haurien de preocupar de que se dugués a terme una bona promoció cultural del museu. Miquel Monjo creu que el museu podria muntar-se a partir de la idea de un recorregut per la història del segle XX, a través de la vida de March.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.