nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Gesa soterrarà més línies aèries si troba suport institucional i privat

El sistema de finançament de les obres d'Alcúdia servirà de model

La companyia elèctrica Gesa es mostra disposada a soterrar noves línies d'alta tensió a Mallorca. Tot i això, condiciona aquests projectes a la implicació financera de les institucions públiques i de la iniciativa privada. L'elevat cost d'aquestes obres, entre 5 i 6 vegades superior a una línia normal, ho fan imprescindible. L'empresa pretén adoptar com a model el conveni firmat a Alcúdia i que farà possible la retirada de les dues línies aèries que travessen el centre urbà del Port.

Dels 2'32 milions d'euros que hauran costat les obres, fins a 880.000 hauran estat aportats per hotelers i empresaris locals, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament. La resta del pressupost ha estat assumit per Gesa. Precisament ahir els responsables municipals i de Gesa varen realitzar una visita a les obres acompanyats pels empresaris que han participat en el projecte. El batle, Miquel Ferrer, va destacar que les obres es troben molt avançades i que espera que les torres es puguin començar a desmuntar el proper mes d'abril. De fet, en aquests moments, i en una delicada operació ja es passa els fils elèctrics per les canonades soterrades.

Ferrer va destacar que un dels fets que ha facilitat les obres ha estat la possibilitat, donada pel Govern, d'utilitzar la zona de servitud de carreteres per soterrar el cable. Així s'ha evitat l'expropiació de terrenys. D'altra banda, l'Ajuntament ha començat a negociar amb Gesa la possibilitat de retirar la línia de 15.000 volts que travessa el jaciment romà de Pollentia. Gesa ha assegurat que no té, en aquests moments, cap petició municipal similar a la d'Alcúdia per eliminar línies d'alta tensió d'indrets impactants o que resultin insegurs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.