muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Interior llença a un contenidor documentació de la taxa del joc

La conselleria veu usual eliminar així centenars de documents oficials

40256
Al contenidor hi havia un caramull de documents. | J.MOREY.

Centenars de fotocòpies de documentació fiscal sobre els pagaments realitzats per la taxa fiscal sobre el joc varen aparèixer ahir dins un contenidor del carrer de Palau Reial de Palma, just davant la Conselleria d'Hisenda i de l'edifici que allotja també un departament de la Conselleria d'Interior. Les fotocòpies aportaven, principalment, documentació fiscal sobre el pagament de la taxa sobre el joc i revelava dades com el nom, el nombre d'identificació fiscal, l'adreça i la quantitat a pagar dels contribuents, tant de les empreses com de les persones físiques propietàries de les màquines recreatives. Igualment, hi havia tant fotocòpies d'exemplars per al contribuent com per a l'Administració. A més, entre els quilograms de paperassa, hi havia també llistats de persones admeses i no admeses en les proves d'oposició a funcionari de la Comunitat Autònoma.

Segons varen concloure fonts de la Conselleria d'Hisenda, «aquesta documentació deu provenir d'un departament de la Conselleria d'Interior que està en el mateix edifici que la d'Hisenda, al Palau Reial». Arribats a aquesta conclusió, la secretària general tècnica de la Conselleria d'Interior, Begoña Morey Aguirre, va explicar que en aquest cas es tracta d'informació «d'una taxa fiscal, que es paga per trimestres i que és fixa. Els contribuents han d'acreditar a la Conselleria d'Interior que han fet el pagament de la taxa i hi ha qui deixa una còpia per acreditar-ho. En ser sempre la mateixa quantitat, la documentació no dóna dades sobre la capacitat econòmica dels empresaris i, per tant, no són considerades de gran reserva d'informació per la Llei tributària. Són dades un poc públiques».

Morey va afegir, pel que fa a la forma de desfer-se d'aquesta documentació, que quedà a l'abast de tothom, que «quan ha passat un temps és normal que els funcionaris es desfacin de documents anteriors i facin una miqueta de neteja. Si fossin declaracions de renda aquest tipus de procediment no s'hauria utilitzat, s'hauria fet servir una trituradora de documents o, el més normal, formaria part d'un expedient». Ara, així i tot, Morey va reconèixer que aquesta forma d'eliminar documents fiscals sobre la taxa del joc «no és inusual. És usual».

El PP diu que no li sembla normal
El portaveu segon del Grup Parlamentari Popular i advocat, Joan Flaquer, considera que «no em sembla normal que aquest tipus de documentació s'elimini així. Crec que s'hauria de triturar. Aquest procediment no és el més lògic». Tot i que el portaveu del PP es va veure sorprès, Flaquer va assegurar que «esperaré a conèixer els detalls amb més profunditat» per actuar en conseqüència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.