cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
17°

El PSM demanarà la retirada de la bandera i símbols espanyols de Cort

Volen que només la mallorquina onegi a Cort

El grup municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l'Ajuntament de Palma demanarà que a la façana de Cort tan sols hi onegi la bandera de Mallorca. Aquesta és la manera escollida per part dels regidors nacionalistes per traslladar fins a l'àmbit de les Illes la campanya catalana «un país, una bandera», que des de fa uns mesos ha posat en marxa el consistori del Pla de Santa Maria. El regidor Biel Barceló va explicar a Diari de Balears que «amb la nostra petició no és que nosaltres ens adherim a la campanya catalana, tot i que la veim molt bé i hi donam tot el nostre suport, sinó que aprofitam per desenvolupar la iniciativa que va tenir la plataforma 31 de desembre».

De fet, la plataforma unitària 31 de desembre ha demanat en nombroses ocasions que el darrer dia de l'any no hi hagi cap símbol espanyol a la façana de l'Ajuntament de Palma. S'ha de recordar que el darrer dia de l'any 1229 les tropes del rei en Jaume varen entrar a la ciutat de Palma i que és quan se celebra la festa de l'Estendard. Barceló va explicar que pel seu gust hi hauria d'onejar tan sols una bandera quatribarrada, però que com que aquesta no té caràcter oficial a la ciutat de Palma, els nacionalistes es conformarien que tan sols la bandera mallorquina estigués al pal consistorial. «La mallorquina és la bandera oficial més propera, per tant aquesta és la que ha de quedar».

La campanya catalana, que també ha servit de plataforma per a la reivindicació de la tornada a Catalunya dels polèmics arxius de Salamanca, assegura que «nosaltres, els batles que donem suport a aquestacampanya, des del municipalisme volem contribuir a la cohesió social que és la base del progrés, i per això ens mostram decidits a formentar l'ús i l'estima de la llengua i la cultura catalana, i en aquesta avinentesa, la defensa dels nostres símbols. Per això pregonam que totes les nacions del món tenen el dret d'utilitzar els seus símbols lliurement». Mentre que els catalans consideren que el primer dia en què hauria de començar la retirada de la bandera espanyola dels seus consistoris és l'onze de setembre, la diada nacional de Catalunya, el regidor nacionalista a l'Ajuntament de Palma va considerar imprescindible que a Cort la retirada de la bandera espanyola s'iniciï el proper 31 de desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.