nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Antich convoca les patronals hoteleres a una cimera dijous que ve

Demana «propostes concretes» i acabar amb la crispació «que perjudica l'activitat turística»

El president Antich anuncià ahir que ha convocat per a dia set de març els presidents de les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca i les Pitiüses. L'objectiu del cap de l'Executiu autonòmic és «intentar arribar a un acord i eliminar l'actual crispació». Antich espera de les patronals «una actitud de tenir la voluntat de donar solució a aquesta problemàtica que, al cap i a la fi, perjudica l'activitat turística, perquè «el que més mal fa al turisme és la crispació». Antich manté que la proposta del Govern és «clara, començar a recaptar l'ecotaxa dia primer de maig», però és obert a «estudiar alternatives amb compromisos».

Però, per Antich, l'objectiu principal de la cimera «és rebaixar el clima de crispació i exposar, mitjançant el diàleg, la voluntat de l'Executiu de solucionar els problemes». Avançà que es podia parlar d'«algun tema més», però demanà comprensió per no avançar esdeveniments. Antich ratificà que «en aquests moments estic mantenint moltes de reunions amb el món turístic per arribar a un acord i, sobretot, per llevar la crispació que hi ha en relació a aquest tema i a algun altre». Segons Antich, la principal preocupació dels touroperadors és que estan «molt preocupats per la posada en marxa de l'ecotaxa dia primer de maig». El missatge que els llançà Antich fou «que s'ha d'acabar que una qüestió concreta no desbarati tota la relació que hi ha amb el sector turístic».

Sobre la possibilitat d'ajornar el cobrament de l'ecoimpost al mes de novembre, el president reiterà que «el Govern està diposat a escoltar les propostes que se li vulguin presentar sempre que aquestes vénguin acompanyades de compromisos». A començaments d'aquesta setmana transcendí que Francesc Antich havia mantingut una reunió amb el president de la cadena Sol, Gabriel Escarrer. Tot i que Presidència del Govern es negà a comentar l'entrevista, l'emmarcà en la voluntat de trobar una sortida dialogada a la implantació de l'ecoimpost turístic i acabar amb el clima de crispació.

Des que Francesc Antich anuncià a Fitur l'entrada en vigor de l'ecotaxa dia primer de maig, l'Executiu ha posat en marxa tots els mecanismes per aplicar la llei que fou aprovada l'any passat pel Parlament de les Illes Balears. Així, s'ha aprovat el reglament per cobrar l'impost i s'ha constituït el Consell Assessor de Turisme que informarà sobre l'ajustament a la llei dels projectes que han de ser finançats amb l'ecotaxa.

La recta final
La cimera amb les patronals hoteleres sembla la culminació d'una sèrie de trobades amb importants representants del món turístic. Antich deu tenir un perfil molt detallat de la situació i de les propostes que es poden fer. Som a la recta final d'aquesta història que s'ha perllongat massa en el temps. Tot i que mai no és prudent avançar els esdeveniments, segur que Antich sap el que ha dir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.