cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

CCOO acusa el Suprem de cedir a les pressions del Govern central

Protesten per la sentència sobre la congelació salarial de 1997

El sindicat CCOO-Illes respongué ahir a la sentència dictada pel Tribunal Suprem sobre els sous congelats als empleats públics el 1997 pel Govern d'Aznar, els quals afecten prop de 35.000 funcionaris balears, acusant l'òrgan de Justícia de «doblegar-se a les pressions» de l'Executiu central. Així mateix, el sindicat aprofità per presentar públicament la Iniciativa Legislativa Popular, promoguda conjuntament amb el Sindicat Unificat de Policia (SUP) per recollir el mig milió de firmes necessàries per apel·lar la sentència. La iniciativa servirà, segons CCOO, per exigir al Govern del PP «la millora i eficàcia» dels drets col·lectius a les administracions públiques.

Assumpció Massanet, secretària general de Sanitat del sindicat, afirmà ahir que «vàrem presentar un recurs a la sentència a l'Audiència Nacional» per la congelació i «l'Audiència es va pronunciar a favor de nosaltres» però, «davant la pressió del Govern», aquesta «va tornar a remetre el cas al Suprem». «Tenim coneixement de la sentència» només per «via telefònica», cosa que impedeix al servei jurídic del sindicat «conèixer el contingut material de la sentència» i, en conseqüència, «fer una valoració ajustada» a les conclusions d'aquesta, explicà Massanet. Massanet anuncià que recorreran al Constitucional «en un termini de vint dies» i, si no són escoltats, es plantegen «organitzar mobilitzacions».

El representant del SUP, Pablo Riquelme, digué que està «perplex» per l'actuació de la Justícia i es demanà com és possible que «el recurs de l'Executiu hagi estat admès a tràmit». Riquelme transmeté la seva «preocupació» per la «indefensió» dels treballadors «davant el Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.