algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

L'Ajuntament ha ampliat de manera il·legal l'edifici consistorial 600 m2

En les normes vigents queda clar que «no hi ha possibilitat d'augment de volum»

L'Ajuntament de ses Salines ha comès una infracció urbanística greu, ja que ha ampliat de manera il·legal el volum de l'edifici consistorial uns 600 metres quadrats "200 m2 quadrats per planta", i ha vulnerat així les normes urbanístiques vigents. En aquestes normes, concretament en l'apartat C) Ajuntament de la vila de ses Salines, de l'article 114 de condicions urbanístiques referents a «zona d'equipaments», consta que «es mantindran íntegrament les condicions d'edificabilitat de l'edifici existent, sense possibilitat d'augment de volum». No obstant això, amb el projecte, que començà a executar-se fa prop de dos anys i les obres del qual ja s'han estrenat, s'han construït un soterrani, una planta baixa i un primer pis en un espai ocupat per un antic jardí de la part posterior de l'Ajuntament.

D'altra banda, en la revisió d'aquestes normes, aprovada inicialment a final del 2000 per l'Ajuntament i en la qual sí que s'inclogué la possibilitat d'ampliar l'edifici, la Comissió Insular d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca al·legà, en el punt 44, que «les ampliacions de l'article 125 A) (Ajuntament de ses Salines) no seran possibles fins que no s'aprovi el catàleg d'edificis del municipi», que no existia quan començaren les obres. Però l'Ajuntament ha augmentat el volum de la Casa Consistorial, encara que l'esmentada revisió de normes no ha estat aprovada definitivament pel Consell de Mallorca i allò que és evident és que les obres començaren quan ni tan sols no s'havia fet l'esborrany de tal revisió.

El delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament, governat pel pacte PP-UM, Antoni Bonet (UM) ha explicat, quant a la deficiència detectada pel Consell de Mallorca, que «quan presentàrem el projecte encara no havia entrat en vigor la llei segons la qual s'ha de presentar un catàleg d'edificis municipals» per aprovar unes noves normes urbanístiques. Però en allò referent a l'article de les normes vigents on es diu que no es pot ampliar el volum de l'edifici, Bonet es limità a afirmar: «Ens basàrem en els informes dels tècnics municipals». Les obres d'ampliació de l'Ajuntament han costat 360.607'26 euros "60 milions de pessetes. Les obres començaren fa dos anys i s'inauguraren fa un mes amb una jornada de portes obertes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.