L'Ibsalut aplicà a Son Llàtzer els sous del PP

Els treballadors dels hospitals de Gesma diuen que la consellera Salom els ha «deixat de banda»

TW
0

La direcció de l'Ibsalut sortí al pas de les crítiques "a què s'afegeix el CSIF" pels retalls fins al 35% dels sous practicats a l'Hospital de Son Llàtzer, i responsabilitzà l'anterior patronat de l'actual taula de pagament. En altres paraules: els representants del PP a l'Insalud deixaren un darrer «regal» als actuals responsables de la Sanitat a les Balears. L'Ibsalud recordà que el seu director, Juli Fuster, ja manifestà a l'anterior patronat la seva oposició a l'actual sistema de retribucions. Fuster era present al patronat com a representant de la Conselleria, en minoria envers l'Insalud.

També el portaveu socialista Andreu Crespí mostrà la seva sorpresa per aquesta situació "i més perquè els sindicats no haguessin previst la circumstància actual", i asseverà que «els treballadors tenen la garantia que rebran la totalitat dels seus sous, però aquests pagaments s'hauran de negociar segons vagin arribant els crèdits del Govern central». Crespí recordà, a més, que els problemes actuals de desigualtat salarial entre hospitals sorgeixen arran de les anomenades noves fórmules de gestió sanitària, és a dir, les fundacions.

El Govern assevera que la retribució rebuda a Son Llàtzer «és la que s'ha transferit i per tant la que s'ha aplicat el mes de gener». El mes abans, primer de funcionament per l'hospital, les nòmines inclogueren la totalitat dels emoluments. Com ja ha estat publicat, els treballadors de la Fundació Hospital de Son Llàtzer es trobaren que en la nòmina corresponent al mes de gener no constaven els complements retributius per productivitat, que suposen entre un 20 i un 35 per cent del sou final.

En un altre ordre de coses, el comitè d'empresa de la Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma, empresa pública que s'ocupa dels hospitals General, Joan March i Psiquiàtric) acusà ahir la consellera Aina Salom, d'haver «deixat de banda» els treballadors. Aquests demanaren ser rebuts per Salom, a qui demanen sortida laboral quan Gesma esdevengui un recurs sociosanitari. Molts no volgueren anar a Son Llàtzer per no perdre sou.