algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

La comunitat islàmica de les Balears denuncia els maltractes als talibans

Afirma que els consideren com esclaus en camps de concentració

La comunitat Ishan islàmica de les Balears, que està formada bàsicament per musulmans de nacionalitat espanyola, va denunciar ahir el maltractament que els líders talibans estan sofrint als camps de concentració de Guantánamo, a Cuba, per part de les autoritats militars dels Estats Units. La comunitat Ishan va voler manifestar el seu «més ferm rebuig a l'actuació unilateral del Govern dels EUA contra una gran part del poble afganès i, en particular, amb els líders talibans que sense judici ni proves estan sent tractats com esclaus als camps de concentració de Guantánamo».

Així mateix, el president de la comunitat Ishan, Juan Peralta, manifestà que «a causa de la situació internacional», en la qual «tothom vol relacionar l'Islam amb una forma de vida poc tolerant», la comunitat musulmana de les Balears ha decidit obrir les portes de la mesquita de Palma «als mitjans de comunicació, per posar fi a les suspicàcies contra una religió que és pacífica i conforme als drets humans i a les lleis de Déu».

Igualment, Peralta va anunciar que, a fi que els mallorquins que ho desitgin s'acostin «lliurement» a l'Islam, la comunitat Ishan ha organitzat una sèrie de cursos gratuïts en diversos locals cedits per l'Ajuntament de Palma, per «donar a conèixer la filosofia de la nostra religió». Els cursos començaran demà divendres, dia 1, a les 19 hores al local social de s'Escorxador. Peralta va assenyalar que, en aquests moments, la comunitat musulmana a les Balears frega les 15.000 persones, «que han vingut a fer feina i a viure una vida en pau».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.