algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

Els vianants recuperen la meitat del Born

El departament de circulació de Cort aplica la primera gran mesura de l'estudi de mobilitat

33692
Cort tallà el trànsit al Born. | J. M.

La puntualitat britànica va brillar per la seva absència en el primer dia de tancament al trànsit de la meitat del Born. Tant és així que dues hores i quart més tard del previst "és a dir, a les dotze i quart" el tinent de batle de circulació de l'Ajuntament de Palma, José Manuel Sierra, va presidir la col·locació de les jardineres que impediran el pas de vehicles per la calçada del Born més propera al centre històric de Palma, fent realitat el primer gran projecte de l'estudi de mobilitat.

Evidentment, i en bon primer dia, no tot varen ser flors i violes. Mentre els vianants recuperaven un gran espai en el centre de la ciutat, els vehicles es repartien l'escàs espai de l'únic vial que quedava lliure i que ara ha estat reconvertit en carrer de doble direcció. Els embussos "segons Sierra lògics en els primers dies de canvis de circulació" no es feren esperar, però el gran nombre d'agents de policia presents a la zona dissuadiren fins i tot als més agosarats de tocar els clàxons.

Els vianants conqueriren un nou espai, però fins al moment de prendre possessió d'aquests metres quadrats per on per darrera vegada hi va circular un BMW cabriolet de color grana conduït per una al·lota jove, varen haver de suportar el calvari d'un matí amb els semàfors sense funcionar. D'altra banda, un Opel Corsa va ser el primer dels vehicles a pujar pel Born pel carril contrari. L'estanquera Antònia Mulet estava ben indignada. «No m'han deixat la premsa, això és un desastre, haurem de tancar».

També estava molt indignada Brígida Oliver, que viu al carrer de l'Estanc i que ahir no podia accedir a ca seva de forma directa. «Hauré de fer una voltera per poder anar a casa meva, en teoria podria girar per aquí, però és impossible, vénen molts de cotxes». Així i tot, també hi va haver qui es va mostrar encantat amb el projecte, com Guillem Capó, veí de la zona que va dir que «això beneficia els ciutadans, tot i això, és denunciable la improvisació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.