algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El fiscal imputa un nou delicte a l'exbatle popular Jaume Tomàs

La defensa al·lega que els fets ara són irrellevants

El fiscal José Díaz sol·licità ahir una sanció major per a l'exbatle popular de Banyalbufar, Jaume Tomàs, i també per al secretari i altres dos exregidors del PP. El fiscal sol·licità ampliar les sancions als tres polítics i al funcionari de Banyalbufar, que s'han assegut a la banqueta dels acusats per un presumpte delicte de prevaricació. La Fiscalia els imputà, a més de la prevaricació, o bé com a autors o com a encobridors, un delicte de negociació prohibida a funcionaris. Mentre que pel delicte de prevaricació el fiscal ja demanava sis anys d'inhabilitació per a cada acusat, en aquesta nova imputació sol·licita uns altres dos anys i vuit mesos d'inhabilitació per a cada un, més una multa a raó de mil pessetes diàries durant un període de 18 mesos.

Ignasi Ribas, el lletrat que representa l'acusació particular en nom de l'Ajuntament de Banyalbufar, es va afegir a la petició del fiscal. Els advocats defensors, Juan Luis Matas i Eduardo Valdivia, varen demanar al tribunal l'absolució dels seus clients, basant-se que els fets que han pogut cometre ja no estan contemplats com a delicte. El judici continuarà dilluns amb la presentació dels informes.

En la sessió d'ahir va declarar l'exbatle de Banyalbufar, Antoni Mora (IB-PSM), que va rellevar Tomàs (PP) després de les eleccions del 1995. El polític explicà que durant l'oposició ja va denunciar la concessió il·legal d'obres a un regidor del partit del govern fins al 1995. Assenyalà que el batle li va dir que no es concedien aquestes obres directament al regidor Miquel Tomàs, sinó que era a la seva empresa, que en ocasions també feia subcontractes d'altres constructores que li cedien feines concedides pel Consistori. A més, segons testimonis, moltes de les obres s'aprovaven en comissió d'urgència i passaven directament al ple per a la seva aprovació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.