algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els empleats del tren van avui a la vaga en no arribar a un acord ferm

Reconeixen, però, que l'empresa «va pel camí de la solució»

Els treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca aniran avui a la vaga, després de no aconseguir ahir vespre la direcció de l'empresa oferir un acord satisfactori als treballadors en la reunió que, durant quatre hores, mantingueren en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears. D'aquesta manera, avui, entre les 10 i les 11 del dematí, i entre les 18 i les 19 hores de l'horabaixa, els trens que hagin de partir de les estacions de Palma, Inca i sa Pobla no ho faran. Aquesta és la segona jornada de vaga que fa el comitè d'empresa aquest hivern, després d'iniciar les mobilitzacions el passat dia 27 de desembre. Llavors, un poc més del 50% de la plantilla "entorn del 90% de treballadors fixos" donaren surport a la vaga, que va afectar entre 800 i 900 usuaris.

Ara bé, avui és segur que la jornada de vaga afectarà més gent, sobretot a l'horabaixa, perquè avui vespre es fa la revetla de sa Pobla. Així, el tren que a les 18.00 hores surt de Palma a sa Pobla no ho farà, i els usuaris que vulguin fer servir el transport ferroviari per anar a la localitat del nord de Mallorca a partir d'aquella hora hauran d'esperar fins a les 20.00 hores, sense que puguin arribar a la destinació abans de les 21.00 hores.

A pesar que la vaga no s'ha pogut evitar, el president del comitè d'empresa, Julio Llaneza, va assegurar que «l'empresa va pel bon camí. Probablement si la predisposició per avançar que avui "ahir" ha mostrat, l'haguessin tinguda l'endemà de la primera jornada de protesta, a final del mes passat, avui ja hauríem arribat a un acord. Si dijous, després de la vaga, ens asseim, probablement arribarem a temps per desconvocar la vaga del dia 22. Ara, si esperen fins el dia 21, estarem igual».

La direcció de Serveis Ferroviaris, encapçalada per José Antonio Santos, va oferir fer 20 treballadors fixos dels 33 eventuals que hi ha actualment. Això significaria que més del 80% de la plantilla serien fixos, enfront del 60% que hi ha ara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.