algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Les parcel·lacions il·legals de Palma no paguen la taxa d'incineració

Un pic cada any satisfan l'impost de recollida de residus sòlids urbans

Les parcel·lacions il·legals de Palma no paguen la taxa d'incineració de residus, actualment xifrada en 9.200 pessetes anuals. Així es desprèn de la contesta que ha donat Emaya a una resposta del Grup Municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma en la qual es demanava si les urbanitzacions il·legals paguen les tarifes del servei de recollida de residus sòlids urbans, incloent-hi aquesta taxa. En la resposta d'Emaya a la pregunta "que es va formular el mes de maig del 2001 i que no ha estat contestada fins ara" es pot llegir que «no es disposa de la informació sol·licitada perquè l'empresa no té informació en relació amb el que es pot considerar 'urbanització il·legal' i quines poden ser aquestes. No es tenen agrupats els usuaris dels nostres serveis per urbanitzacions».

Però s'afegeix un apartat en el qual s'explica que «malgrat tot, per si fos d'interès, s'ha de dir que per a aquells usuaris dels nostres serveis que no estiguin abonats al del subministrament d'aigua, al final de cada any es gira una factura per l'import anual de la recollida de residus sòlids urbans». Segons va explicar el regidor d'Esquerra Unida-Els Verds, Jordi López, «aquesta resposta demostra ben a les clares que Emaya sí que cobra el servici de recollida de fems a aquestes parcel·lacions i urbanitzacions il·legals, però no els cobra la taxa d'incineració, cosa que seria la seva obligació».

L'Ajuntament de Palma paga al Consell de Mallorca el cost de la incineració del fems de l'Ajuntament de Palma i després el fa repercutir en les tarifes de totes les persones a qui fa servei, en un únic pagament anual. Si els habitants de les parcel·lacions il·legals no paguen aquesta taxa, com fins ara, la resta de ciutadans ha de pagar-ne més doblers. Una altra de les respostes que no han fet gens de gràcia als regidors de la coalició és la que s'ha emès respecte dels dipòsits de Son Anglada.

Un informe tècnic intern de l'empresa Emaya va recomanar la construcció de bell nou d'aquests dos dipòsits, projecte valorat en 760 milions de pessetes abans de l'IVA. La construcció «no es pot finançar amb els recursos generats per les operacions d'Emaya, per la qual cosa seria necessari recórrer a l'endeutament a llarg termini. La inversió esmentada hauria de repercutir, al ritme de la seva amortització, com succeeix en tots els casos, en les tarifes del servici d'aigua. Si, a més, no hi hagués ajudes de tercers, s'hauria de repercutir la càrrega financera corresponent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.