algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Els ajuntaments valoren en 6.000 milions els mals del temporal

Cirer diu que el decret d'ajudes de Madrid s'aprovarà el mes d'abril

L'Executiu autonòmic lliurà ahir a la delegada del Govern, Catalina Cirer, el balanç dels mals ocasionats pel temporal de novembre en les infraestructres públiques. La valoració, efectuada pels ajuntaments, suma un total de 5.828.256.640 pessetes.

Després de reunir-se amb el conseller d'Interior, Josep M. Costa, i amb el director general de Relacions Institucional, Antoni Reinés, Catalina Cirer afirmà que entre els mesos d'abril i de maig el Govern central haurà aprovat els decrets d'ajudes. La delegada del Govern afegí que afectarà també altres comunitats autònomes castigades pel temporal, i que inclourà, a més d'ajudes directes, deduccions fiscals.

Per la seva banda, Costa digué: «Hem aportat tota la documentació i quedam a disposició de l'Administració de l'Estat per facilitar qualsevol altra classe d'informació de tipus complementari que s'hagi de remetre». D'altra banda, Demarcació de Costes, dependent del Ministeri de Medi Ambient, anuncià ahir que aquesta setmana començaran les obres de rehabilitació del litoral finançades pel Ministeri.

Finalment, la Conselleria de Medi Ambient comunicà ahir que havia rebut 476 sol·licituds de tala d'arbres afectats per la tempesta. Aquestes 476 autoritzacions suposen un total de 42.800 arbres que els propietaris han de retirar abans del 15 de maig. Els municipis de Mallorca d'on procedeix el major nombre de sol·licituds són Llucmajor, Campanet, Petra, Porreres, Santa Margalida, Andratx, Alcúdia i Felanitx.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.