algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L'institut reprèn les classes una vegada condicionada la calefacció

La Conselleria d'Educació cedeix estufes i rebaixa l'intens fred

Les classes a l'institut de Felanitx es reprenen avui una vegada solucionat els problemes de manca de calefacció. Abans de l'aturada de les festes de Nadal, els estudiants i el professorat realitzaren una vaga simbòlica de dues hores com acte de protesta. El mateix dia, el claustre directiu, de la seva banda, decidí a més suspendre les classes que havien de començar ahir. L'alumnat envaí, dimecres dia 19, els passadissos del centre de secundària tapat amb flassades i edredons. Crits com ara «tenim fred!» i «volem calefacció» es repetiren durant prop de dues hores i mitja de mobilització.

Vénen suportant renous, escombraries, pols i totes les molèsties que pot arribar a ocasionar una inversió de quasi 700 milions de pessetes a un institut de 1.000 alumnes. El director del centre docent, Pere Coves va explicar aleshores que «agraïm l'ampliació, hem suportat tot tipus de molèsties però el que ja no es pot aguantar més és el fred».

La Conselleria d'Educació, que realitza les obres d'ampliació del centre docent, ha agilitat els tràmits durant les vacances de Nadal i Reis i la calefacció ja funciona a la planta baixa i a sis aules del primer i segon pis. Així mateix, el departament comandat pel conseller Damià Pons ha facilitat calefactors per a aquelles aules que no tinguin calefacció centralitzada.

El director de l'IES Felanitx, Pere Coves, mostrà la seva satisfacció per la reacció de la Conselleria: «Esperem que la línia elèctrica aguanti», comentà. Ara per ara, però resten alguns indrets sense tenir calefacció central com els tallers d'electricitat. «Esperem que es puguin solucionar aviat», explicà Coves. El consell escolar i el claustre de professor de l'IES de Felanitx es reuniran el proper dijous per fer una avaluació de la situació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.