nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El mal temps dificulta la tasca de recerca del pescador desaparegut

Els equips de rescat rastrejaren la zona entre sa Dragonera i cap Blanc

Per segon dia consecutiu, ahir va continuar la recerca del pescador que va desaparèixer el dia de Cap d'Any després de fer-se a la mar al Portitxol, amb destinació al sud de Cabrera. L'embarcació Rumrunna, de sis metres d'eslora i de color blanc, estava tripulada per un jove, encara que expert pescador, que havia de tornar a Palma abans de la nit, ja que tenia previst rebre l'any nou sopant amb la seva família. Les hores anaren passant i el desaparegut, que pretenia pescar en un banc de peixos pròxim a Cabrera, no es va posar en contacte amb cap dels seus partidaris, malgrat que a l'interior de l'embarcació duia un telèfon mòbil.

El dia 1 Salvament Marítim ja va posar en marxa un gran operatiu de recerca, al qual es va sumar de manera espontània el pare del jove, que també té un vaixell. En entrar la nit, només va continuar el remolcador i ahir, a primera hora del matí, els mateixos efectius reprengueren el dispositiu, amb la col·laboració d'una patrullera de la Guàrdia Civil i de diverses embarcacions particulars. La recerca va incloure 1.500 milles quadrades "aproximadament 5.100 quilòmetres" i es va centrar a la zona compresa entre l'illot de sa Dragonera, cap Blanc i l'illa d'Eivissa.

Les adverses condicions meteorològiques dificultaren el rastreig, a causa de les grans ones i dels forts vents. L'helicòpter Helimed, dues embarcacions d'intervenció ràpida de Salvament Marítim, un avió del 801 Esquadró del SAR, la patrullera de la Benemèrita i les llanxes i velers particulars feren feina sense descans, però no trobaren ni rastre de la Rumrunna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.