algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Jaume Mir i les Joventuts Musicals obtenen les medalles d'or de Palma

El batle lloà les virtuts i els valors dels guardonats

Com ja és habitual, l'entrega de les medalles d'or de la ciutat va marcar el punt d'inflexió de solemnitat de la festa de la Diada Nacional de Mallorca. En aquesta ocasió els guardonats amb la màxima distinció de la ciutat foren l'escultor Jaume Mir i les Joventuts Musicals de Mallorca. El discurs de defensa de la candidatura de Jaume Mir a la medalla d'or el pronuncià la tinent de batle de Cultura de Cort, Carme Feliu, que va lloar la llarga trajectòria de l'artista i en destacà les peces que es poden veure en el conjunt dels carrers de Palma.

Per part de les Joventuts Musicals, el discurs de lloança va ser a càrrec del tinent de batle de Turisme i Relacions Institucionals, Joan Bauzà, que va ressaltar de manera molt especial el càracter eminentment internacional de la formació i les primeres figures mundials que han tocat en els cicles organitzats per les Joventuts o en els concerts propis de l'entitat.

El mateix batle Fageda va tenir paraules per als premiats i assegurà que «són meravellosos exponents dels valors pels quals ens volem guiar: amor a la nostra terra, la intensitat de la feina com a necessària i inexcusable aportació a la nostra societat».

«De Jaume Mir, en vull ressaltar la seva versatilitat com a artista. De caràcter inquiet, captivador, les seves mans han anat esculpint un calidscopi d'obres de tècnica depurada, però amalgamades amb un sentiment profund d'amor al que ens és més propi, de l'univers creat per la passió d'un artista per fer convergir somnis i realitats, matèria i esperit, el passat històric amb l'avantguarda que marca la contemporaneïtat».

«De Joventuts Musicals, des de la seva fundació l'any 1956, s'ha de recalcar la projecció internacional que ha aconseguit i la seva funció com a viver de músics infantils i juvenils que han donat prestigi a aquest art a la nostra Comunitat, i les Illes Balears tenen amb Joventuts Musicals un punt de referència que ha marcat un abans i després en el llenguatge oficial de la música», assenyalà Fageda. L'acte comptà amb la presència de Pere Sampol, Maximilià Morales, Eberhard Grosske i Maria Bennasar, entre d'altres polítics que agraïren al batle Fageda la seva hospitalitat, tradicional, en un dels dies de festa grossa de Palma i que ja no és cap novetat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.