nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
11°

Deu col·legis privats de Palma faran la immersió en català del Govern

Se sumen als 100 centres públics que impartiran la primària en llengua pròpia

41780
Els col·legis privats faran programes d'immersió lingüística.

El curs educatiu 2001/2002 serà el primer en què s'acullin al programa d'immersió lingüística de la Conselleria d'Educació col·legis concertats. En concret, el director general Jaume Morey va avançar que entre 10 i 12 col·legis concertats dels 60 que hi ha a la badia de Palma ja han decidit acollir-se al programa. A aquests, s'hi han d'afegir els col·legis públics que ja s'adapten al programa que enguany, segons Morey, «per primera vegada arribarà als cent a totes les Balears». La importància per a la Conselleria d'Educació del fet que siguin els col·legis concertats de la badia de Palma els que s'incorporen al programa d'immersió lingüística rau en el fet que «és el punt que presenta el percentatge més baix d'ensenyament en català».

Amb aquests col·legis concertats, dels 99 centres de tot tipus que hi ha a la zona de Palma, la meitat ja farà immersió lingüística. Morey indicà que l'estratègia de la Conselleria per fomentar el català a les escoles s'ha dissenyat a partir de «les dades recollides durant el curs passat, que ens han ajudat a localitzar els llocs on aquestes mesures són necessàries». «Intentam detectar en quines zones no hi havia atenció suficient al català i intentam cobrir-les», afegeix el director general en referència a les zones de la badia de Palma on el català és menys usat.

De tota manera, Morey va afegir que «no som nosaltres, des de la Conselleria, els únics que ens movem per promoure el català a l'ensenyament, sinó que també moltes vegades ho fan les associacions de pares i mares d'alumnes i els mateixos centres». De fet, segons Morey, si enguany s'incorporen col·legis concertats al programa d'immersió lingüística de la Conselleria, s'ha de dir que «ja hi havia centres concertats que pel seu compte feien immersió lingüística en català». Cal recordar que els col·legis privats, tant concertats com privats totals, han estat tradicionalment els més reticents a la immersió lingüística i, fins i tot, que es compleixin els mínims obligatoris de classes d'ensenyament en llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.