cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Les funeràries es plantegen iniciar accions legals contra la Balear d'Artà

El gremi va acordar obrir línies d'investigació per detectar altres casos de suborn de funcionaris

L'associació de funeràries de les Balears ha vist com aquests dies la seva imatge ha estat malmesa arran de la denúncia de la Policia Local de Capdepera contra un representant de la funerària Balear d'Artà, Javier Vicens, que acusen d'un intent de suborn per oferir diners a un agent policíac a canvi que el funcionari demanàs els serveis d'aquesta funerària en casos de morts judicials.

Les diferents funeràries que pertanyen a l'associació balear, a la qual no està adscrita la funerària denunciada, es reuniren ahir a la seu d'Inca per analitzar la «competència deslleial en el sector» que fa l'empresa Balear i també per «determinar si hi emprenen accions legals», va explicar el president de les funeràries, Onofre García. El president va explicar, després de l'encontre, que «els nostres serveis jurídics estudiaran si cal emprendre accions legals contra l'empresa denunciada».

Així mateix, García va apuntar que a partir d'ara «s'obriran línies d'investigació per tal de detectar altres casos de suborn a clients per part de funeràries, per evitar tota competència deslleial». García expressà el seu rebuig envers les pràctiques de la funerària Balear perquè «fan molt mal al nostre sector i, a més, atempten contra la llibertat d'elecció del client dins el lliure mercat». El president de l'organisme troba «molt greu el fet de subornar un policia, tenint en compte que forma part del cos funcionari».

Per la seva banda, l'encarregat de la funerària Balear, Javier Vicens, va aclarir que ell tan sols havia anat a parlar amb la Policia de Capdepera per donar-se a conèixer i així «ampliar el meu nombre de clients. L'única cosa que els vaig dir és que si reclamaven els meus serveis, els compensaria amb una gratificació, però de la meva butxaca i mai amb diners de l'empresa». A causa d'això, Vicens va assenyalar que «si han de denunciar algú és a mi mateix i no pas l'empresa per la qual faig feina». De tota manera, l'implicat en el cas de suborn va admetre que «si ens volen enfonsar ho faran». Se sospita que la funerària Balear també intentà subornar la Policia Local de Muro i la d'Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.