algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

Incertesa davant la sortida de nous grups d'animació per les festes

La Delegació del Govern hi desplegarà «els dispositius necessaris»

Avui és el dia gran de les festes de Felanitx. La celebració patronal de Sant Agustí ha arribat precedida, com cada any, per un ambient d'il·lusió i, sobretot, de molta animació. Però en l'edició del 2001 es preveuen alguns canvis i diverses novetats. En aquest sentit, s'ha anunciat la participació de dues noves penyes, una d'elles batejada amb el nom de S'Espaseta.

Així mateix, la incertesa es troba en l'activitat que exhibiran els penyistes del grup més antic i famós dels existents a la vila, El Coso. Segons pareix, ningú no se n'ha responsabilitzat i l'espontaneïtat serà protagonista durant la jornada. Per tant, la tradicional resurrecció de la Kika (que sempre té lloc a les sis del matí), el pas davall el pal·li de les autoritats després de la sortida de l'ofici solemne i el xou de la correguda de toros a l'horabaixa són els principals esdeveniments que en aquesta edició s'esperen amb gran expectació del veïnatge.

Segons diverses fonts consultades, els incidents de l'any passat (s'arribà a detenir una persona) han provocat que molts penyistes d'El Coso hagin optat per abandonar aquesta formació, per la qual cosa es preveu que avui surtin en menor nombre que en ocasions precedents. Cal destacar que cada any la seva «plantilla» ha anat en augment i ha arribat a superar els 500 components. D'aquesta manera, a més d'El Coso, atorgaran vistositat, color i animació les penyes Es Bous "que comple 10 anys", El Venao i dos o tres nous conjunts.

D'altra banda, Delegació de Govern va informar ahir que es desplegaran «els dispositius necessaris amb motiu dels actes programats. Res especial», mentre que els dirigents municipals preveuen que la festa i diversió en siguin les protagonistes, «sempre guardant les formes i les maneres».

La joventut és protagonista  
Durant la jornada, la vistositat de les camisetes, banderes i mocadors n'és la protagonista. Són els tradicionals penyistes, que exhibeixen un gran entusiasme el dia del sant patró. La resurrecció de la Kika, l'adoració de les autoritats i la festa a la plaça de toros s'han convertit en els darrers anys en actes molt esperats per centenars de joves de Felanitx, que amb les successives revetles al parc de sa Torre completen uns deu dies de festes plens de diversió i de companyonia. Enguany, s'ha diversificat l'oferta. Pel que fa a les penyes, una incògnita.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.