nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Aznar s'acomiadà de Menorca amb atacs al Pacte de Progrés

El president és aclamat per un miler d'afiliats en el seu únic acte polític a Menorca

41846
Un miler de militants del PP acudiren al sopar a Ciutadella. | M.TRAID.

El president del Govern espanyol, José María Aznar, criticà ahir expressament el Pacte de Progrés de Balears i afirmà que «les coalicions antimajoria no funcionen. El PP és aquí el més important, però els altres partits es van juntar perquè no governàs. Les errades que estan cometent són evidents. Aquests dies he llegit que comencen a venir menys turistes a Balears, i això no és fruit de la casualitat. Treballant, explicant als electors qui som i què pretenem, guanyarem les eleccions amb un marge suficient per tal de tornar a governar».

Aznar va fer aquestes declaracions en el decurs del sopar que anit tingué lloc a l'hotel Falcó de Son Xoriguer (Ciutadella) i que aplegà gairebé un miler de persones, entre afiliats i simpatitzants del partit. L'acte comptà també amb l'assistència del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, qui es desplaçà fins a Menorca acompanyat de la delegada del Govern, Catalina Cirer; el batle de Palma, Joan Fageda i el president del Partit Popular de Mallorca, Pere Rotger, a més dels diputats i senadors. En el decurs del sopar, el president Aznar s'interessà per conèixer la estratègia política que els populars de Balears han perfilat aquests darrers dies per tal de posar de relleu els problemes existents en l'Executiu de Francesc Antich. Precisament, els diputats del grup parlamentari popular es trobaran a Ciutadella els dies 4, 5 i 6 de setembre amb l'objectiu de preparar el proper període de sessions en el Parlament balear.

José María Aznar no desaprofità l'ocasió per repassar alguns dels temes principals que concentren l'atenció arreu de l'Estat i es referí a l'escàndol de Gescartera tot dient que «nosaltres no som al Govern per tal de cercar l'enriquiment personal, ni tampoc per afavorir ningú. Els que ens hem ficat a la política per desterrar el favoritisme, l'engany als ciutadans i els comportaments irregulars tenim molts motius aquests dies per sentir-nos indignats. Els tribunals han de decidir quins delictes s'han comès i qui són els delinqüents, però ja és força evident que hi ha hagut molt engany i molt aprofitament il·lícit».

D'altra banda, Aznar té molt clar que no li agrada el «tots contra el PP», ja que afirmà, referint-se a les properes eleccions gallegues que «estic convençut que els gallecs mantindran la seva aposta majoritària per un projecte polític d'obertura i de progrés, com és el projecte del PP. L'altre és el tots contra el PP, que vosaltres coneixeu molt bé. Ja sabeu que això no condueix a cap banda. És la manifestació més expressiva de la debilitat d'una oposició que no té idees pròpies, no cap tipus de projecte polític. El nostre Govern, avui per avui, no té equip rival en les altres forces polítiques espanyoles».

Aznar, entre grans aplaudiments, tancà la seva intervenció donant les gràcies als menorquins perquè les seves vacances li permetran «encarar el treball que ens aguarda amb bon humor i decisió. Teniu molts motius per sentir-vos orgullosos de formar part d'un partit polític que no treballa per a si mateix, ni per als interessos dels qui l'integram, sinó un projecte polític obert a tots, al servei de tots».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.