muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

Localitzada a Terol la menor que va ser segrestada pel seu pare a Manacor

Jaime Cánaves, que s'endugué la seva filla el juliol, ha estat detingut per la Guàrdia Civil

La informàtica ha jugat una mala passada a Jaime Cánaves, el veí de Manacor que el passat dia sis de juliol s'endugué la seva filla sense autorització dels padrins materns, que tenen la guarda i custòdia de la menor, Marina. Des que l'advocada Maria Duran va formular la denúncia en contra de Jaime Cánaves com a sospitós del delicte de «segrest parental», la Guàrdia Civil difongué les fotografies del pare i de la seva filla per mitjà del correu electrònic a totes les comandàncies i punts del Cos del país. Ahir, els agents de la ciutat de Terol confirmaren les seves sopites, en comprovar que l'home i la nina que havien vist eren els que apareixien a les fotos. Jaime Cánaves va ser detingut i se'n va informar immediatament la jutgessa de Manacor que du el cas.

Es posa així un punt final feliç a una història que ha tingut una durada d'un mes i mig i que, segons han manifestat tant els padrins materns com l'advocada de la família, «no és la primera vegada que es produeix». L'autoritat judicial va concedir fa uns mesos la guarda i custòdia i la pàtria potestat de la nina als padrins materns, després que la mare de Marina fos trobada sense vida el 19 de febrer de 1998. Havia estat casada amb Jaime Cánaves i, al cap de poc temps, havia iniciat els tràmits de separació. Després de la mort el pare, Jaime Cánaves, es va fer càrrec de la menor, però el fet que poc temps després la deixàs a casa d'uns amics, a més d'altres circumstàncies, va fer que els padrins materns duguessin el cas als jutjats.

Des que la decisió del tribunal va ser definitiva a favor dels padrins, el pare tenia dret a estar amb la seva filla unes hores entre semana i caps de setmana alternatius. Fou precisament en un d'aquests caps de setmana, concretament el del dia 6 de juliol, quan el sospitós va anar a cercar la seva filla a casa dels padrins materns i, quan aquests tornaren a cercar-la el diumenge, tant el pare com Marina havien desaparegut. Les autoritats pensaren immediatament que el sospitós se n'havia anat a la Península. La notícia que la seva néta havia estat localitzada va ser molt ben rebuda per Gloria Arlandis, que confessà estar «molt feliç, perquè allò més important per a mi i el meu marit era trobar la nostra néta». Gloria afegí que «hem parlat dues vegades amb Marina i està bé. Assegura que té moltes ganes de tornar amb nosaltres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.