algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Sampol: «Madrid pren competències de la nostra autonomia per diverses vies»

Pere Sampol va participar ahir a la l'escola d'estiu Joan Estelrich

L'alberg de la Victòria ha acollit durant tot el cap de setmana un grup de joves membres de la Joventut Nacionalista de Mallorca, branca juvenil d'Unió Mallorquina. L'escola d'estiu Joan Estelrich ha tingut com a lema d'aquest any Balanç i perspectives de l'acció del nostre autogovern, ja que el seu teló de fons eren els dos anys de gestió del Govern de les Illes Balears.

Els actes començaren divendres amb una xerrada de caràcter intern a càrrec de Jordi Caldentey, membre del Consell Nacional de la JNM-UM, que desenvolupà el tema El sentiment nacional dels balears. Això no obstant, el plat fort de les jornades fou la presència ahir dissabte del vicepresident del Govern balear, Pere Sampol. Al voltant del migdia, Sampol arribà a l'alberg de la Victòria amb l'objectiu de pronunciar una conferència sota el títol La construcció de la identitat des de les institucions.

Sampol explicà que «l'instrument de l'autonomia ha permès recuperar moltes senyes d'identitat, encara que resulta insuficient, ja que el Govern central recupera competències per diferents vies». També assenyalà Sampol que «reservam a l'autonomia un paper molt important, que és el de la normalització lingüística, l'ordenació del territori, la diversificació econòmica o la integració social dels immigrants».

Però el que més va destacar el vicepresident del Govern fou el fet que «les Illes Balears ara es troben en un moment fonamental de reflexió, perquè s'ha d'aconseguir ser presents a Europa i plantejar al poble la necessitat d'accedir a la sobirania de l'autodeterminació». Pere Sampol acceptà la invitació dels Joves Nacionalistes perquè «demostra la voluntat de sentir la veu dels nacionalistes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.