algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Fang, llot i pudor han convertit la Bassa Nova en un gran femater

Els veïns es mostren decebuts per la impassivitat del Govern

El fang, el llot i fins i tot la forta pudor que desprenen les restes fecals han envaït en aquests darrers anys la zona de la Bassa Nova de Portocolom, en el municipi de Felanitx, tot convertint l'àrea humida en un autèntic femater, on els moscards i les rates tragineres transiten per la vorera del litoral. L'evident degradació de la Bassa Nova ha provocat la indignació dels veïns i estiuejants de la zona.

Els veïns, que des de fa anys es queixen que ningú no fa res perquè la Bassa Nova torni al seu estat habitual, han demanat públicament a la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, una resposta o bé una reunió urgent per posar fil a l'agulla i tot plegat determinar una via de solució efectiva. El veïns diuen que estan «decebuts» amb el Govern ja que «mai no hem obtingut cap resposta malgrat les reiterades peticions».

Segons els denunciants, el problema que ara pateix la zona «s'inicià arran de les inundacions del setembre de 1989, quan molta de terra i restes arrasades per la pluja torrencial desembocaren a la mar. Des de llavors ençà, la Bassa Nova no ha tornat a ser la mateixa, però així i tot, podíem tenir les nostres embarcacions amarrades al mollet i no feia olor». El problema, emperò, ha anat «com més va pitjor», segons els afectats. La degradació va in crescendo des dels darrers cinc anys. «Els mollets de la Bassa Nova ja no es poden utilitzar perquè precisament s'han acumulat enormes quantitats de llot a la vorera, les quals han guanyat terreny a la mar, formant una nova capa de matèria de fang, llot i fems. «L'acumulació de llot provoca no només males olors, sinó també la proliferació de plagues com el moscard», diuen els afectats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.