algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Els joves illencs esdevenen addictes a les drogues entorn dels 19 anys

El temps en què s'hi enganxen s'ha allargat un 40% des del 1996

L'edat mitjana d'inici de l'addicció a les drogues dels ciutadans de les Illes Balears és de 19'5 anys. Així es dedueix d'un estudi que està en mans de la Conselleria de Sanitat del Govern balear i que analitza el perfil dels toxicòmans. Cal dir que entre la primera experiència de consum de drogues i l'inici de l'addicció "objecte de l'estudi" transcorre un temps, depenent de la substància i de les característiques de l'individu. D'aquesta manera, cal assenyalar que el 1996, fa just cinc anys, l'inici de l'addicció era als 21'9 anys. És a dir, en quatre anys "les darreres dades són del 2000" l'edat del començament de l'addicció s'ha reduït dos anys i mig.

Una altra dada a remarcar és que, generalment, els al·lots cauen en l'addicció abans que les dones. Concretament, els homes comencen als 19'2 anys a consumir regularment droga, mentre que les dones comencen als 20'6 anys, gairebé 18 mesos després. De tota manera, entre les dones també s'ha registrat la reducció en l'edat d'inici de l'addicció. D'altra banda, quant a l'edat de demanda de tractament, s'ha d'assenyalar que és de 33'4 anys.

Si el fet que els balears cada any comencin a ser addictes a les drogues abans és preocupant, no ho és menys que l'edat de demanda de tractament s'hagi endarrerit des del 1996. De fet, el 1996, si els illencs començaven a ser addictes a les drogues amb 21'9 anys, als 31'7 (menys de 10 anys després) ja demanaven tractament. En l'actualitat, entre l'edat d'inici i l'edat de demanda de tractament passen quasi 14 anys. És a dir, que el període d'addicció s'ha allargat un 40 per cent en tan sols quatre anys, del 1996 fins al 2000.

Cosa d'homes  
Les drogues són, majoritàriament, cosa d'homes. Sobre la població estudiada, un 82% dels toxicòmans eren homes. Igualment, s'ha sabut que de la població que demana tractament en la franja entre els 15 i 24 anys, el 22% són dones; de la que ho fa entre els 25 i el 34 anys, el 84% són homes; i, finalment, a partir dels 24 anys el percentatge de dones toxicòmanes que demanen tractament és del 18%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.