cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

La Plataforma 0-3 exigeix al Govern una normativa per a Educació Infantil

Reclama una reunió amb Educació per debatre sobre el nou curs

La Plataforma 0-3 reclama a la Conselleria d'Educació una reunió el setembre per discutir una proposta de normativa sobre l'Educació Infantil, que actualment regula el Decret 1004, a través del qual es pretenen optimizar les condicions de l'escolarització dels nins de 0 a 3 anys. «El curs passat es mantingueren només dues reunions amb Educació (octubre i maig) i en queda pendent una tercera, que havia de celebrar-se el juliol però que s'anul·là, i exigim celebrar-la com més prest millor, ja que alguns objectius, que no suposen cap inversió econòmica, són factibles per al nou curs», declarà Catalina Oliver, portaveu de la Plataforma.

Aquest col·lectiu exigeix, des de la seva creació fa dos anys, que es reguli, en funció de les possibilitats admeses a la Logse, el cicle educatiu de 0 a 3 anys a l'etapa conjunta de 0 a 6 anys, i que diminueixi el nombre d'alumnes per aula. Oliver reconegué que «estam preocupats davant la falta de resposta i de sensibilitat de les administracions, en especial de la Conselleria». Recordà que era un compromís electoral del Govern de Progrés, la realització d'un pacte per l'educació amb les forces polítiques, entitats socials i sectors educatius, i també la firma de convenis amb ajuntaments i altres institucions per tal de garantir una xarxa pública d'escoletes infantils amb una normativa concreta.

Des de la Plataforma s'insisteix en la falta de places escolars per a aquest cicle i en la necessitat d'assegurar serveis educatius públics de qualitat per a tots. Amb això, adverteix que el proper curs finalitza el termini perquè tots els centres d'Educació Infantil s'adeqüin al decret de mínims, vinculant per als centres amb educació de 0 a 6 anys, «i encara no sabem què pensa fer la Conselleria, com pensa afrontar la tasca que té de supervisar que tots els centres compleixin els requisits mínims».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.