algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Caos en la circulació i regulació de vehicles al parc de Mondragó

«L'Ajuntament no hi té res a veure i no sé com acabarà», diu el batle

Amb el Pacte de Progrés han arribat els canvis en relació al control dels espais naturals. Els propietaris de Mondragó no havien tingut mai beneficis, i ara sí. Però al marge d'això la zona pateix seriosos problemes de circulació i, mentrestant, l'Ajuntament passa la patata calenta als amos de les finques i al Govern. El parc natural de Mondragó genera ingressos econòmics des del 16 de juliol mitjançant els aparcaments en els quals s'abona una taxa de 600 pessetes per vehicle, de ses Fonts de n'Alis i de s'Amarador.

No obstant això, segons va anunciar el director general de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient, Josep Manel Gómez, els titulars inscrits a l'Associació de Propietaris no rebran fins als inicis de 2002 els primers beneficis pel seu esforç de preservació de les finques incloses a la delimitació de l'espai protegit. Actualment el principal problema radica en el caos de la circulació i la regulació que ofereix aquest paratge.

La immensa majoria dels conductors estacionen els seus vehicles a ambdós costats de les vies d'accés al parc i així es veuen lliurats de pagar el cost que suposa entrar als aparcaments, que compten amb una capacitat de 450 cotxes. La col·locació de barreres manuals i l'absència de senyalització així com la manca de presència policíaca permet aquesta situació, i ocasiona molts col·lapses i nervis.

Gómez va assegurar que el Govern actuarà per aturar aquesta problemàtica però, estant en plena temporada turística alta, el caos visita a diari aquest territori privilegiat de Santanyí. Per la seva banda, el batle del municipi, Miquel Vidal (PP), es va mostrar ahir ben clar en els seus raonaments: «L'Ajuntament no té res a veure amb aquests problemes. Que ho arregli el Govern que és el gestor dels propietaris de finques i que resolguin els problemes aquells que ho provoquen. Això acabarà com el rosari de l'aurora», conclou Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.