cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Rússia recorda les víctimes del «Kursk»

Els familiars dels 118 mariners morts commemoren el primer aniversari de la tragèdia submarina

Els familiars dels 118 mariners que varen morir a bord del submarí rus Kursk l'any passat varen arribar ahir a Vidaievo (al nord de Rússia), el port on acostumava a atracar l'embarcació, per assistir a una cerimònia en memòria de les víctimes que se celebrarà al llarg del dia d'avui. El submarí nuclear, que era una de les joies de la flota russa, va naufragar per raons encara no establertes oficialment i descansa al fons del mar de Barents des del dia 12 d'agost de l'any 2000, data en què va tenir lloc la tragèdia.

Uns 225 familiars dels mariners que moriren en aquest accident varen expressar el seu desig de participar en aquesta commemoració, que va començar ahir amb la col·locació de corones a l'emplaçament del futur memorial a la tripulació i a la placa del pont número 8, des d'on va sortir el submarí per a la seva darrera missió. Al destacament local se celebrarà un servei religiós, mentre que al quarter, que en el seu moment féu la funció de residència als mariners desapareguts, s'inaugurarà un museu.

Les autoritats varen decidir no traslladar els familiars dels mariners al lloc del drama, tal com varen fer l'any passat, per tal d'evitar així revifar el dolor de les famílies i no interrompre les operacions de reflotament del submarí nuclear. Precisament aquestes tasques varen començar fa prop d'un mes i, d'acord amb les previsions, finalitzaran el proper mes de setembre.

Pel que fa a les possibles causes que varen propiciar el naufragi, des de la marina russa es va informar en el seu moment que la hipòtesi més probable era que el submarí Kursk hagués estat víctima dels seus propis torpedes. La mort dels 118 mariners que navegaven a l'interior de la nau i els cossos dels quals no s'han pogut recuperar va provocar una gran commoció entre la població russa, així com una encesa polèmica sobre la seguretat d'aquests aparells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.