cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

Perilla el pacte de govern per la intenció del PSOE d'abandonar-lo

Al·lega motius urbanístics i que «ALM-UM s'ha reunit amb el PP»

El pacte de Manacor viu un dels seus moments més tensos i difícils d'ençà de la seva constitució. Tant és així, que demà vespre el PSOE té previst reunir-se a l'agrupació local amb els dirigents del partit a nivell insular per plantejar el seu abandó, rompent així l'estructura de l'equip de govern integrat per PSM, AIPC, ALM-UM i el mateix PSOE. Una de les causes principals que ha provocat aquest clima de continus rumors i dures crítiques entre distintes formacions municipals, foren les declaracions que el socialista Paco Acuñas, regidor de Serveis Generals i tinent de batle, realitzà a Diari de Balears sobre les polèmiques concessions de llicències d'obra (la majoria afectades per la moratòria del Consell de Mallorca) aprovades recentment.

No obstant això, Acuñas afegí ahir que l'altre motiu primordial és que, segons ell, «no són ben rebuts els contactes que ALM-UM ha mantingut aquestes darreres setmanes amb el PP, per negociar no sabem què. Amb aquestes reunions, ells mateixos ja es posen defora del pacte». El PSOE ha anunciat que dimarts oferiran una roda de premsa per explicar públicament la decisió presa a l'esmentat encontre de dilluns. «Ho volem estudiar coordinadament amb l'executiva de Mallorca perquè consideram que transcendeix més enllà de la ciutat», va apuntar Acuñas.

Així mateix, Miquel Vives (PSM), regidor de Serveis Socials, es mostrà crític amb el fet que, presumptament, el batle hagi negociat el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) amb el PP. «Primer ha de negociar-ho amb els seus i després amb el PP, i tenim la promesa que així ho farà. En tot cas, això està que bull i no saps on pot acabar».

Per la seva banda, el president de la junta directiva d'ALM-UM, Antoni Nebot, va negar també ahir que el seu partit hagi mantingut contactes amb el PP en els darrers sis mesos. «Ho negam rotundament. A més, les vegades que ens hem reunit ha estat a petició dels conservadors. I en cap cas, no s'ha tractat un possible pacte amb ells ni tampoc l'elaboració conjunta del PGOU». Finalment, Nebot va indicar que «ALM-UM no ha intentat en cap moment rompre el pacte actual», i «sempre és de lamentar que es produeixin aquestes fisures».

Mentre, l'exbatlessa Catalina Sureda, del Partit Popular, ara a l'oposició, es va mostrar clara en les seves afirmacions. En aquest sentit, la seva primera reacció envers la possible ruptura fou: «No m'ho crec. No crec que es rompi res. Si tinguessin (en al·lusió a les formacions de l'equip de govern) un mínim d'ètica tindrien remordiments de consciència i problemes de moralitat, perquè les contradiccions són a primer ordre del dia. Ja sorgiren discrepàncies sobre els aparcaments de na Camel·la i ara sobre les llicències. Quines seran les pròximes?» Respecte dels contactes, Sureda va assegurar que «mantenim una relació amb ALM igual que amb altres partits».

En darrer terme, el portaveu d'AIPC, Jaume Brunet, afirmà que «el PSOE actua precipitadament i s'equivoca. Dins el pacte no s'han produït tensions i lamentaríem la ruptura. Un govern amb minoria és molt fotut i hauríem de cercar alternatives davant aquest canvi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.