cielo claro
  • Màx: 22.59°
  • Mín: 13.08°
22°

Els Verds volen que les directrius estableixin el sostre de població

La formació defensa un màxim de 2 milions de places residencials

El grup d'Els Verds pretén que el Govern balear fixi un sostre de població a les Illes no superior a dos milions d'habitants en la revisió de les directrius d'ordenació territorial que foren presentades la setmana passada. Aquest límit s'hauria de repartir entre illes. Així ho preveu la proposta que han presentat al director general d'Ordenació del Territori, Manuel Cabellos, en el transcurs de l'entrevista mantinguda aquesta setmana. Els Verds veuen amb bons ulls regular el creixement en sòl urbà amb quotes anuals. En tot cas, consideren insuficient la mesura amb vista al futur, ja que argumenten que si bé alenteix el creixement, no suposa una retallada efectiva de la capacitat de població.

La formació afirma que les DOT mantenen un sostre real de més de tres milions de persones a les Balears. Aquesta xifra sorgiria sumant a les places residencials construïdes en sòl urbà (1.838.000) i a les vacants sense edificar (824.500), tota la capacitat residencial del sòl rústic. També creuen que s'hauria de tenir en compte l'edificabilitat potencial existent als nuclis urbans i que no s'ha exhaurit. El portaveu verd, Miquel Àngel Llauger, explica que «hi ha molts d'edificis en sòl urbà que, segons les normatives urbanístiques, poden tenir més plantes o més metres quadrats edificats i que no s'han comptabilitzat».

Així, Els Verds aposten per emprendre una reducció dels paràmetres edificatoris, si bé s'hauria d'estudiar de manera concreta en cada poble. Segons Llauger, un altre dels objectius ha de ser la progressiva reducció de les prop de 400.000 places turístiques. Amb aquest fi, Els Verds reclamen que s'inclogui en la Llei General Turística un intercanvi de places a la baixa, de manera que per cada nova unitat que s'edifiqui s'hagin d'eliminar almanco dues o tres places velles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.