algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La imputació a Cardona es decidirà en una cimera de fiscals el dilluns

Torres viatjarà des d'Eivissa per reunir-se amb De Vicente Tutor

El fiscal en cap del Tribunal Superior, Antonio de Vicente Tutor, i el fiscal d'Eivissa que investiga el cas Formentera, Antoni Torres, decidiran el proper dilluns a Palma la imputació del diputat autonòmic i coordinador interinsular del Partit Popular, Josep Juan Cardona. La petició d'imputar Cardona sorgeix del mateix Antoni Torres, que considera que el coordinador interinsular del PP ha pogut tenir alguna intervenció en els fets que instrueix el jutge d'Eivissa, José Espinosa.

La imputació permet a la persona afectada que declari davant el jutge amb el seu misser, circumstància que no es dóna si compareix en qualitat de testimoni. Segons declarà Torres, «si de la intervenció de Cardona es pot derivar alguna responsabilitat penal, s'han de respectar els seus drets i donar-li la possibilitat de defensar-se o de guardar silenci». En cas que el proper dilluns el fiscal en cap opti per imputar Cardona, el cas Formentera passaria des del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Eivissa al Tribunal Superior, donada la condició d'aforat del diputat autonòmic.

Josep Juan Cardona fou conseller d'Agricultura, Comerç i Indústria durant el darrer Govern del PP, amb la presidència de Jaume Matas. D'aquesta conselleria depenia l'Institut Balear de Desenvolupament Industrial (IBDI), organisme que contractà Maria de la Pau Segura, autora, juntament amb el seu pare, Miquel Segura, dels informes més coneguts com operació Mapau, per captar vots d'emigrants argentins i urugüaians per al PP en els darrers comicis autonòmics.

L'IBDI contractà tres vegades Maria de la Pau Segura: entre el 23 de maig i 30 de juny del 1998, que fou signat per Salvador Fortuny, director de disseny de l'institut; entre l'1 de juliol i 31 de desembre del 1998 i de l'1 de gener del 1999 fins al 31 d'agost del 1999, contractes que foren signats pel president del Partit Popular a Mallorca i diputat autonòmic, Pere Rotger.

Fins ara, han declarat com a imputats davant el jutge Espinosa Miquel i Maria de la Pau Segura i Javier Mato, excap de premsa del darrer Govern del PP. Els informes electorals realitzats pels Segura anaven dirigits a Mato i a l'exconsellera de Presidència i actual diputada del Congrés, Rosa Estarás.

El dit acusador de Cardenal  
El fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, afirmà en una entrevista televisiva que, en els moments actuals, qui havia d'explicar les claus de l'operació Mapau era l'exconseller d'Indústria, Josep Juan Cardona, abans d'imputar el ministre Jaume Matas i la diputada Rosa Estaràs, perquè «això no entrava dins l'àmbit de la Presidència del Govern sinó de la Conselleria d'Indústria». El jutjat d'Eivissa investiga dos suposats delictes de frau electoral i malversació de fons públics. Aquest darrer està castigat amb penes d'entre tres i sis anys de presó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.