algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Un incendi provoca danys per valor de quasi dos milions en un magatzem

El foc va cremar poc més d'un centenar de bigues de fusta antigues que estaven apilades

Un important incendi es va produir a primera hora de l'horabaixa d'ahir al magatzem de l'empresa Derribos Delta i cremà unes cent bigues de fusta valorades en unes 18.000 pessetes cadascuna. Aquesta empresa es dedica al reciclatge de materials utilitzats en edificis antics i a la seva posterior venda. Precisament, les bigues calcinades eren molt preuades en el mercat tant per la bona qualitat de la seva fusta com pel seu gruix. L'esmentat magatzem està ubicat al quilòmetre 2.600 del camí vell de Llucmajor, a l'altura de l'empresa Coca-cola.

Segons fonts de la mateixa empresa sinistrada, el foc s'inicià minuts després de la una del migdia, tot i que els Bombers de Palma no reberen l'avís fins a les tres de l'horabaixa. En aquest sentit, des de la mateixa empresa confessaren estar tranquils, ja que la gravetat del sinistre podia haver estat molt major si els empleats d'una empresa veïnal no arriben a donar l'avís d'alarma.

El foc es va iniciar en una muntera de quatre metres d'alçària, on hi havia, aproximadament, prop d'un centenar de bigues que quedaren totalment calcinades. Així, a primer cop d'ull i sense haver fet el pertinent peritatge, des de Derribos Delta assenyalaren que, només les bigues cremades i sense comptar la resta de possibles desperfectes que el foc hagi pogut ocasionar, els danys materials pugen a un poc més d'1.800.000 pessetes.

La rapidesa dels Bombers, però, va impedir que la tragèdia assolís conseqüències majors ja que a la zona on es va declarar l'incendi hi havia uns sis mil metres de bigues de fusta apilades. En aquest sentit, fins al lloc dels fets es desplaçaren tres unitats de Bombers de Palma, dues del parc central i una de la Platja de Palma, les quals aconseguiren sufocar totalment el foc cap a les quatre de l'horabaixa. Les asseguradores i els périts visitaran avui dematí la zona sinistrada per determinar la quantitat a la qual ascendeixen els danys, així com les causes de l'incendi.

D'altra banda, a les cinc de l'horabaixa es va declarar un altre incendi important a Palma. En aquesta ocasió l'escenari va ésser un bar abandonat a la cantonada entre el camí de la Vileta i el carrer Saragossa. El foc es va originar a l'interior del local, que és molt preuat per la gent del barri.

Intencionat  
No es descarta que l'incendi del magatzem de Derribos Delta hagi estat provocat, ja que el foc s'inicià des de sota d'un munt de bigues de quatre metres d'alçada que estaven a l'ombra en un pati a l'aire lliure on, segons confirmaren ahir des de la mateixa empresa, «no es realitza cap tipus de treball ja que els aparells elèctrics només s'utilitzen al magatzem de la carretera de Manacor». Igualment, a aquella hora no hi havia cap treballador a la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.