algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Govern nomenarà els quatre membres del Consultiu el setembre

El PP rebutja l'oferta de l'Executiu per «imposar en lloc de consensuar»

El Govern nomenarà a principis de setembre els quatre membres del Consell Consultiu que pot designar en base a les atribucions que li concedeix la llei, segons informà ahir el conseller de Presidència, Antoni Garcías. L'Executiu ha adoptat aquesta decisió després del fracàs de la reunió mantinguda amb els diputats del Partit Popular José María González Ortea, Josep Juan Cardona i Joan Flaquer. A la sortida de la trobada, González Ortea digué que el Govern «està més en la línia de la imposició que del consens».

Garcías rebutjà aquest extrem i explicà que l'oferta feta al PP consistia en què facilitàs el nom d'un candidat que s'integraria dins els quatre membres que pot nomenar l'Executiu. «Com que això no s'ha aconseguit, els designarem i després els grups parlamentaris hauran d'arribar a un acord per fixar els tres candidats que manquen».

El portaveu del Grup Parlamentari Popular digué que el seu partit estava en desacord amb el plantejament del Govern perquè, tant pel Consell Consultiu com per les Sindicatures de Comptes i de Greuges, «es necessiten persones molt qualificades, amb un nivell jurídic molt alt i no som partidaris d'un repartiment per partits, sinó que defensam el consens o el suport d'una majoria de diputats».

González Ortea qualificà la proposta d'Antoni Garcías com «buida de contingut», ja que no suposava cap avanç. «Sortim amb la impressió que el Govern nomenarà els quatre membres que siguin de la seva simpatia i del mateix color, i després seran els grups parlamentaris els que hauran de decidir». L'elecció dels tres membres per part de la Cambra autonòmica necessita una majoria de tres cinquenes parts dels diputats. González Ortea indicà que el Partit Popular és obert a noves reunions, «però no es materialitzaran en cap acord si el Govern manté les seves posicions». El polític conservador reiterà que «el PP no té cap interès que sigui nomenada cap persona del nostre partit, sinó que tengui qualitat jurídica, capacitat i objectivitat».

Per la seva part, el conseller de Presidència explicà que després de nomenar els quatre membres per part del Govern, es realitzarà un sorteig que decidirà tres dels cinc integrants de l'actual Consell Consultiu que romandran a títol interí fins que la Cambra elegeixi els seus candidats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.