cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

El sector de la taronja balear considera garantida la seva viabilitat i el seu futur

Can Puig transforma els excedents en suc i es garanteix un preu mínim de 31'5 pessetes

82254
Les autoritats i responsables de Miret brindaren amb suc de taronja. | TERESA AYUGA.

Devers 500 productors de taronja de Mallorca i d'Eivissa es veuran beneficiats pel conveni que es firmà l'any passat, i que s'acaba de posar en marxa, a través del qual l'empresa Remasa treurà al mercat suc de taronja amb els excedents de cítric mallorquí, garantint als productors un preu mínim de 31'5 pessetes el quilogram, i assegurant la viabilitat del sector a Balears, el qual estava amenaçat pels preus ínfims dels darrers anys.

Aquestes 31'5 pessetes provindran del preu mínim que pagarà la indústria transformadora "20 pessetes revisables anualment", a les quals se sumaran 11'5 pessetes més si els productors són membres d'una cooperativa, o 10'5 si són productors individuals; que aportarà la Unió Europea en concepte d'ajudes al sector.

En qualsevol cas, ahir començà la transformació del cítric en suc a la fàbrica de Miret a Llucmajor, on el vicepresident del Govern i Conseller d'Economia, Pere Sampol, el president de la cooperativa Fruita Bona, Joan Joan Moll, i els batles de Sóller, Fornalutx i Llucmajor, Joan Arbona, Salvador Sastre i Lluch Tomàs respectivament, consideraren assegurat el sector del cítric balear, eliminant la incertesa dels darrers anys sobre la viabilitat de la producció.

A l'acte de presentació del Suc de taronja de Can Puig, hi assistiren també la directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich, el president de Pimem, Jaume Rosselló, i el director general de Can Puig, Julià Puig. Tots junts visitaren les instal·lacions de la fàbrica llucmajorera, i seguiren el procés de transformació.

En acabar l'acte, el vicepresident Sampol es felicità d'haver aconseguit «entre tots» assegurar el futur de la taronja, i agraí els esforços tant de productors com de la indústria transformadora. Sampol afegí que «aquest és un exemple a seguir per dotar d'alternatives econòmiques el sector primari». A més se cediran cinc pessetes de cada litre venut a la lluita contra el càncer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.