algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El canó de la penya Roja torna a ser al cim de la muntanya

El canó de la penya Roja ocupa des d'ahir el seu lloc original al cim de la coneguda penya del Migdia, al terme municipal d'Alcúdia. Vuit persones foren les encarregades de tornar el canó del segle XVII al cim de la muntanya, després que uns vàndals el desplaçassin ja fa uns anys aproximadament 12 metres muntanya avall.

La recuperació i reubicació del canó no ha estat fàcil. L'Ajuntament contractà els serveis de l'empresa d'helicòpters Sky per tal de traslladar des del camp de tir del cap Gros, situat a la base de la muntanya, fins al cim una curenya de prop de 100 quilos de pes. La peça fou realitzada per un fuster expert tot seguint les indicacions del president de les Fortificacions de Balears, Àngel Aparicio.

La curenya ha estat ancorada al cim de la muntanya de manera que servirà de base per al canó, el qual pesa prop de mitja tona. Per tal d'unir ambdues peces, fou necessària la col·laboració i coordinació de vuit homes, un tractor hidràulic i més de tres hores de feina. L'Ajuntament organitzarà una excursió perquè el proper dia 1 de juliol, i coincidint amb les festes de la Victòria, els veïns que ho desitgin puguin realitzar el tradicional recorregut fins a la penya Roja i conèixer així el popular canó d'Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.