cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Enagás i Govern signaran el proper dilluns el conveni per fer el gasoducte

L'empresa farà el projecte terrestre de València i la Conselleria d'Energia, el marítim

El conseller d'Energia i Innovació Tecnològica, Príam Villalonga, anuncià ahir en el Parlament que el proper dilluns el Govern de les Illes Balears signarà amb l'empresa Enagás (del grup Gas Natural) un conveni de col·laboració que farà possible la redacció del projecte del gasoducte (conducció submarina transportadora de gas natural) que unirà el País Valencià amb Eivissa i Mallorca. Amb motiu d'una interpel·lació parlamentària presentada pel PP relativa al pla director sectorial energètic de les Balears, aprovat pel Govern el passat mes d'abril, el conseller explicà que aquest conveni fixarà amb exactitud el cost del gasoducte, quantificat en una primera valoració en 45.000 milions de pessetes.

A partir d'aquest acord, Enagás s'encarregarà de dissenyar la fase terrestre d'aquesta instal·lació energètica "gasoducte de 46 quilòmetres entre Ontinyent i Oliva (ja a la costa valenciana) i planta impulsora de gas natural", mentre que els tècnics de la Conselleria se centraran en el projecte marítim (123 quilòmetres entre Oliva i Sant Antoni de Portmany, i 150 quilòmetres entre Sant Antoni i Sant Joan de Déu, en el Coll d'en Rabassa). En total, el gasoducte tindrà 319 quilòmetres de longitud i es preveu un termini d'execució de 14 mesos, per la qual cosa podria entrar en funcionament en el 2004.

El departament autonòmic s'ha fixat el mes d'octubre com a data límit per a la presentació del projecte redactat. Príam Villalonga també informà durant la seva intervenció a la Cambra que, el proper 13 de juny, el Govern de les Illes presentarà el pla energètic davant la Comissió Nacional de l'Energia. El PP, a través de Cristòfol Huguet, criticà el pla energètic per «temerari, inexecutable, injust i il·legal». Segons el diputat conservador, el pla no planifica obres ni infraestructures, ni té continguts econòmics, a més de no presentar les documentacions obligades per les lleis territorials balears.

Huguet no s'ho creia  

Villalonga respongué a Huguet que un gasoducte fins a Menorca representaria una despesa desmesurada en relació al consum elèctric d'aquesta illa (un 7 per cent del total balear). A més, recordà que Mallorca i Menorca estan unides per un cable submarí i que el gas natural arribarà a la darrera illa a través de contenidors i plantes satèl·lit. Huguet digué el passat abril que no es creia la signatura d'un conveni amb Enagás.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.